El camp al castell de Requesens cerca coordinador/a!

El camp al castell de Requesens cerca coordinador/a!

El projecte consistirà en desenvolupar tasques de conservació del patrimoni històric. Tindrà lloc a a Jonquera de l’1 al 16 de juliol. T’animes a coordinar el grup de voluntàries?

El Castell de Requesens està ubicat en el bell mig del Paratge Natural d’Interès Nacional de l’Albera, a la Jonquera. Aquest paratge té un valor pel que fa a la biodiversitat, fauna i flora del territori incalculable. Alhora, l’origen del Castell es remunta a èpoques medievals i amb diferents patrimoni provinent de diferents etapes de reconstrucció i restauració: l’última de més impacte durant la Guerra Civil espanyola (1936-1939), quan fou refugi d’un i altre bàndol com demostra la història que ha quedat gravada a les parets del Castell.

Des de l’associació dels Amics del Castell de Requesens, proposen aquest camp de voluntariat per recolzar les tasques de rehabilitació del castell i acompanyar la memòria històrica de la zona.

Tasques de les voluntàries:

  • Recuperació de les sales, deixant-les habilitades per a l’accés del visitant
  • Recuperat i netejat de pintures zona noble.
  • Habilitar sala d’exposicions (fusteria + pintura)
  • Habilitar torre medieval.
  • Treure material/runa de la cova/volta.
  • Treure jardineres i deixar pedra viva davant de l’hospital.
  • Visites guiades: recolzament a les visites guiades dels visitants del Castell
  • Enregistrament de audioguies amb els diferents idiomes a partir del text en anglès

Part d’estudi:

• Intercanvi cultural a través dels propis participants, la seva cuina, tradicions i cançons populars.
• Descoberta de la Guerra Civil Española, les vivències de les contrades i la història a través de diferents historiadors de la zona i el Museu Memorial de l’Exili (MUME)
• Descoberta de la flora i la fauna de la zona a través de tallers organitzats amb el Paratge Natural de l’Alberta, el Parc Natural dels Aiguamolls, el Parc Natural del Cap de Creus en funció dels interessos dels voluntaris
• La cultura del vi i l’oli a través dels cellers, trulls i molins de la zona

Què vol dir ser coordinador/a?

Si ja has participat d’un camp de treball i vols viure una nova experiència intercultural, però sense anar massa lluny, ara en pots coordinar un! Pots participar d’algun dels camps que organitzem al territori (Catalunya, País Valencià o Illes Balears) assumint la figura de coordinador/a d’un grup de voluntaris i voluntàries d’arreu del món.

Només cal que tinguis experiència en camps de treball o grups interculturals, bon nivell d’anglès i ganes de participar-hi! Les tasques de la persona coordinadora són:
– Fer d’enllaç i vetllar per la bona comunicació entre el grup i l’entitat promotora.
– La gestió del temps, l’espai de treball i les estones de lleure, tot facilitant l’autogestió del grup i el bon funcionament del camp.
– La persona coordinadora és voluntària, i per tant, s’espera que tot el grup doni suport en aquesta coordinació.

Si estàs interessat/ada o tens dubtes, envia un correu a incoming@scicat.org el més aviat possible!