El passat es retroba amb el passat

El passat es retroba amb el passat

Per Gianni Orsini

El 25 i 26 de maig de fa un any, unes 100 activistes de totes les edats de l’SCI ens vam trobar a Bèlgica dins del marc de la preparació del centenari de l’entitat. Era la gran Reunió!

L’Anna, en Josep Miquel i un servidor ens vam trobar amb en Franco Perna, un vell activista italià i amic. Parlant, parlant, en Franco ens va explicar que va participar en el study tour que l’SCI va organitzar l’any 1981 a Madrid i Barcelona per a impulsar un grup afí a l’SCI a l’Estat espanyol. Es va trobar aleshores amb en Xavier Roger i… l’any 82 va néixer l’SCCT, que esdevindria més tard l’SCI Catalunya. Així doncs, en Xavier, l’Anna, en Josep Miquel – i uns quants altres – van ser a l’origen de l’SCI-Cat, gràcies, en part, al Franco Perna. No sabíem que en Franco hi era en aquell study tour i va ser molt emocionant rememorar aquells temps! El passat es retrobava de sobte amb el passat!

Tota la reunió va estar plena de retrobades i d’emocions fortes. Un centenari dóna molt per a recordar, sí! Un any després, ja hi som! Aprofitarem, doncs, l’oportunitat del centenari i l’espai Memòria d’aquesta web per anar recordant la història i les històries de l’SCI Catalunya. No només per fer memòria, també per donar sentit i fins i tot per reflexionar sobre el futur en aquests temps de grans canvis.

Animeu-vos-hi, compartiu les vostres experiències!