Els camps a casa: converses amb organitzacions que acullen camps de treball

Els camps a casa: converses amb organitzacions que acullen camps de treball

Els camps a casa és un cicle de converses amb les entitats que acullen camps de treball al territori. Serà els dimarts i dijous de les 3 primeres setmanes de juny per Instagram LIVE!

El dimarts, 2 de juny, comença el cicle Camps des de casa que consistirà en un conjunt de converses amb entitats que organitzen camps de treball al territori. Les entitats reflexionaran sobre la situació actual i proposaran alternatives per la “nova normalitat” des dels àmbits que treballa cadascuna. Aquest cicle també vol donar a conèixer i posar en valor la feina d’alguns col·lectius amb qui l’SCI Catalunya col·labora per fer camps de treball al territori.

Conservem els camins per recuperar la memòria 
Dimarts 2 de juny, a les 18h
En la primera conversa ens acompanyaran Gemma Cots i Marc Cortina, del Museu de Camins promogut pel Refugi Vall de Siarb. Parlarem sobre la recuperació de la memòria històrica a través dels camins i la recuperació dels valors de la vida al món rural.

Voluntariat per un model agroalimentari sostenible
Dijous 4 de juny, a les 18h
Jana Peters Solé i Marc Talavera Roma del Col·lectiu Eixarcolant seran els protagonistes de la segona xerrada del cicle. Explicaran els valors del territori, la recuperació agrícola i la seva experiència com a entitat de base voluntària.

Els camps a casa: Alternatives a la “normalitat”. Sostenibilitat i resiliència
Dimarts 9 de juny, a les 18h
En aquesta conversa ens acompanyarà en Pere Vidal de Can Pipirimosca i Increïble Sostenible Valls. Parlarem sobre aquest projecte de permacultura que pretén viure d’una manera més sotenible i que participa activament del moviment de pobles en transició cap a la sostenibilitat a Valls.

Economia solidària: una proposta econòmica per sortir de la crisi
Dijous 11 de juny, a les 18h
En aquesta conversa ens acompanyarà Alba Hierro de la Xarxa d’Economia Solidària (XES). Parlarem sobre l’economia social i solidària com a resposta i alternativa per sortir de la crisi.

Atiant la regeneració de la terra
Dimarts 16 de juny, a les 18h
En aquesta conversa ens acompanyarà l’equip de Resilience Earth. Parlarem sobre l’acompanyament estructural i el treball emocional per esdevenir organitzacions i comunitats resilients. També posarem el focus sobre com, des de les nostres organitzacions, podem fer front als reptes que planteja el present d’una manera positiva, creativa i engrescadora. Alhora, donarem espai a la gestió emocional i a entendre com les situacions de canvi ens afecten a nivell individual i col·lectiu.

Cultura per la transformació social
Dijous 18 de juny, a les 18 h
En aquesta conversa es parlarà sobre la cultura com a eina per la llibertat d’expressió i la transformació social. Ens acompanyaran Glòria Balada Alcoberro i Manel Torres Pascual de La IMAGInadauna associació sociocultural amb l’objectiu d’oferir una alternativa a l’actual model sociocultural i econòmic mitjançant espais d’intercanvi, d’empoderament, participatius, dinàmics i autogestionats en el marc de les festes de Sant Magí de Tarragona.

Totes les converses seran a través de l’Instagram LIVE d’SCI Catalunya (@sci_catalunya).

blank