Enfrontaments a Jerusalem Est després de la demolició d’una casa palestina

Enfrontaments a Jerusalem Est després de la demolició d’una casa palestina

Els enfrontaments van esclatar durant la nit de dilluns i han continuat fins a la vesprada de dimarts després que les forces d’ocupació israelianes van demolir una casa palestina a la ciutat d'Abu Dis, Jerusalem Est.

Buldòzers israelians acompanyats per més de 30 vehicles militars van envoltar la casa situada a escasos metres de l’Universitat d’Al-Quds i a tocar del Mur il·legal, abans de la demolició de la propietat. El pretext israelià, que no tenia llicència.

En canvi, des del Comité de Lluita Popular d’Abu Dis afirmen que aquestes demolicions formen part del “pla israelià de colonització de la zona” i de la “sistemàtica repressió a la que palestins i palestines fan front dia rere dia en la regió”.

La casa pertanyia a la família Abu Snainah i Bader, familia que després de la construcció del Mur, no ha tornat a poder accedir lliurement a les seves terres que van quedar a l’altra banda. La tanca els hi impedeix cultivar-les i deixa en mans dels soldats israelians la decisió d'obrir una porta per a creuar a la que sempre havia segut la seva terra.

Enfrontaments amb les Forces de Defensa Israelianes

Joves palestins es van enfrontar a les forces israelianes després de la demolició, els soldats van disparar gasos lacrimògens i bales d'acer recobertes de goma.

Els enfrontaments han continuat fins ben entrada la tarde de dimarts, les forces israelianes han tancat les principals vies d'accés a la propietat demolida i han declarat la zona com a “zona militar tancada” .

L'administració de la Universitat d'Al – Quds ha suspés les classes el dimarts després que les forces israelianes bloquejaren l'àrea. Dues escoles a Abu Dis també es van veure obligadess a suspendre les classes a causa de la presència dels militars.

Almenys quatre persones han segut detingudes durant els enfrontaments de dimarts. Amro Erekat i Ismael Halbiya van ser detinguts ahir a la nit i agredits per agents de paisà israelians, segons diferents testimonis .

En el que portem d’any, Israel ha destruït més de 500 habitatges palestins a Cisjordània, la majoria a Jerusalem Est, desplaçant així a 862 persones, segons l’OCHA.