Us expliquem tots els diferents grups de treball que tenim entre mans per tal que pugueu participar d’aquell que més us mogui!
Si us interessa qualsevol d’aquest grups envieu-nos un correu a voluntariat@sci-cat.org.
Grups i projectes que engeguem:
Grup d’Educació per la transformació social: És el grup de persones involucrades en la formació de camps, de coordinadors, de voluntariat de llarga durada, taller de conflictologia…, participant del procés de preparació, donant un cop de mà facilitant alguna sessió… si t’interessa aquest és el teu espai!
Curs de conflictologia: El curs és la formació de referència de l'SCI-Cat, es programa anualment cap a finals de la primavera i proposa una visió crítica sobre les situacions de conflicte que es donen en l’escenari internacional per reflexionar sobre la necessitat de visibilització de la societat civil com a subjecte de transformació de conflictes.
Social Forum: El SoCIal Forum és un projecte de l'SCI que té per objectiu crear un speaking club en anglès obert a tothom centrat en temes socials i d'actualitat. Aquesta activitat de conversa es realitza un divendres al vespre al mes, a l'espai de la Vaqueria. Inclou la projecció d'un documental o fragment d'algun vídeo, també en anglès, que introdueix el tema a debatre. La temàtica de cada SoCIal Forum canvia cada mes i pot abordar temes relacionats amb consum, gènere, desigualtat, migracions, pau, economia social, sostenibilitat, conflictes d'arreu del món o participació i democràcia entre molts d'altres.
Vespres a l'SCI: Alternatives de transformació social i sostenibilitat. Espai de descoberta i debat de propostes de transformació social aplicables a la nostra vida quotidiana i encaminades a la construcció d'una societat més justa i sostenible en temàtiques tant diferents com l'habitatge, l'educació, el consum, l'alimentació, l'àmbit laboral, la participació o l'ecologia. Aquesta activitat està coordinada per un grup de voluntàries però també hi col·laboren persones en sessions concretes. La freqüència és cada 4-6 setmanes els dijous a La Vaqueria de l'SCI i puntualment descentralitzadament arreu del territori català. La propera reunió serà el dijous 17 a les 7 de la tarda a l’SCI!
YUWG: YUWG són les sigles de Young Unemployed Working Group, és a dir, de Grup de Joves Sense Feina. Aquest grup de l'SCI pretén obrir-se als joves que provenen d'entorns amb risc d'exclusió. El grup està constituït per voluntaris amb l'objectiu d'aconseguir apropar als joves més desfavorits socialment a les activitats de l'SCI amb col·laboració d'altres entitats. El col·lectiu que es troba en aquesta situació és ampli i pot estar causat per diverses circumstàncies (immigració, drogues, desestructuració familiar, discapacitat física i/o mental…).
Difusió i comunicació: Per vocació o per interès, el grup de comunicació agrupa voluntaris i voluntàries que tenen ganes de col·laborar, millorar i/o dir la seva sobre la comunicació de l'SCI Catalunya. Vídeo càpsules per explicar experiències als camps, xerrades, difusió a les universitats… tota idea és vàlida!
Intercanvi lingüístic: Si vols aprendre altres llengües, conèixer altres cultures i persones aquesta és la teva oportunitat. A través de l’intercanvi entre diferents persones, provinents d’origen distints parlarem en diferents llengües, també la nostra.
Taller de teatre de l’oprimit: Gràcies a la iniciativa i motivació d’una voluntària obrim un grup de teatre de l’oprimit. La millor manera de definir és dient que és el teatre per desenvolupar una lluita contra les estructures opressores. El taller es realitzarà a la Vaqueria durant les properes setmanes. Si t’interessa demana’ns informació!
Regional i Internacional: L’SCI Catalunya és branca de l’SCI Internacional i és per això que es fonamental tenir un paper actiu en els diferents grups de treball que existeixen internacionalment…. t’hi animes?
Campanya “Create a Climate for Peace”: El canvi climàtic és una amenaça comuna a la meta de la pau ja que reforça la discriminació ja existent i donarà lloc a més conflictes i guerres pels recursos. No tenim altra opció, l'única manera és arribar mantenir la vida i les societats no violentes. Aquest és l’objectiu de treballar localment en aquesta campanya: els problemes no es poden resoldre sense un canvi radical en els nostres valors, cosmovisions, estils de vida i l'economia.
Open Doors: Open Doors és un projecte que es va iniciar l'any passat amb l'objectiu de realitzar una investigació sobre la inclusió social dels refugiats a 5 països de la Unió Europea (Grècia, Hongria, Xipre, Itàlia i Catalunya). Un cop acabada la investigació volem treballar amb els i les refugiades que arriben a Catalunya, facilitant-los la informació i la inclusió.