Entre[Terres]: tallers per a infants i joves

Entre[Terres]: tallers per a infants i joves

Vols portar la guia educativa sobre migracions a la Mediterrània a la teva aula o al teu casal? La Borsa de formadores d’EntreTerres ofereix tallers per a infants i joves d’entre 9 i 18 anys

La guia educativa Entre Terres és un material elaborat conjuntament entre el Servei Civil Internacional Catalunya, la Plataforma Stop Mare Mortum i Eduxarxa. L’objectiu principal és treballar el fenomen migratori a la Mediterrània des d’una perspectiva intercultural, feminista, i de construcció de pau i transformació social.

La guia inclou contingut, recursos, eines i dinàmiques adaptables amb diferents grups d’edat entre 9 i 18 anys; i consta de cinc temàtiques principals:

Mare Mortum: Per analitzar la situació de les migracions a la Mediterrània.
Drets Humans: Per entendre que la mobilitat és un dret i observar la vulneració de drets humans de les polítiques migratòries i la (des)protecció internacional.
Racisme: Per reflexionar sobre el racisme institucional i quotidià i com afecta a les persones migrades,
Gènere i LGTBIQ+: Per pensar la migració més enllà de les raons econòmiques i els conflictes bèl·lics.
Transformació social: Per entendre les dinàmiques relacionals entre els països del Nord global i els del Sud global i entendre-les com directament implicades i causant de les migracions. Reflexionar sobre les responsabilitats individuals i repensar les accions col·lectives.

L’SCI compta amb un equip de formadores que realitzen tallers adaptats a l’espai educatiu i a l’edat corresponent per tal de dur a terme la guia. Les característiques, cost, durada i objectius de les sessions es poden concretar segons les necessitats de cada grup.

Si esteu interessades en organitzar un taller a la vostra aula o espai educatiu, no dubteu en escriure’ns a entreterres@scicat.org.