Estrenem el documental d’Open Doors sobre la situació dels refugiats a Europa!

Estrenem el documental d’Open Doors sobre la situació dels refugiats a Europa!

El documental ha estat fruit d'un projecte conjunt entre diferents branques del Servei Civil Internacional, entre les quals estava l'SCI Catalunya. 

La Unió Europea gasta 80 vegades més en el control i la seguretat de les seves fronteres que en polítiques d'inclusió social per a les persones refugiades… En el documental Open Doors ohem visitat, durant l'any 2013, cinc països situats als límits exteriors europeus (Catalunya, Itàlia, Grècia, Hongria i Xipre), on hem pogut veure els efectes que tenen aquestes polítiques anti-immigratòries. Així doncs la pel·lícula és un recull d'aquesta realitat i de les cada vegada més nombroses protestes de les persones que busquen asil al nostre continent, que gairebé sempre es veuen abocades a un carreró sense sortida. Però malgrat tot també hem conegut algunes iniciatives socials, auto-gestionades per refugiats i immigrants, que ofereixen alternatives creatives i constructives a la nostra societat. Una porta sembla obrir-se al final del film, i potser també del camí. 

El projecte d’Open Doors, en el qual s'emmarcava el documental, té com a objectiu analitzar la situació dels refugiats i sol·licitants d'asil en alguns dels països limítrofs de la Unió Europea ( Itàlia , Grècia Espanya , Hongria , Xipre ) per tal de millorar els mecanismes d'inclusió social. 

Us esperem a tots i a totes el proper 18 de juny a les 20h a la Vaqueria de l'SCI (c/del Carme, 95, Barcelona)