“El canvi només pot sortir del barri, de la gent” – Peaceweek

“El canvi només pot sortir del barri, de la gent” – Peaceweek

Article d’Irene Ceccarelli (Itàlia), participant de la peaceweek 2019

“Durant aquests dies d’agradable confrontació intercultural, ha resultat summament interessant reflexionar sobre el meu país. Tal com diu una cançó italiana “… en el fons és cert que per a ser capaç de veure el què som hem d’allunyar-nos-en i mirar-ho des de lluny, des d’un avió…”. Jo he vist el meu país des d’aquest avió moltes vegades i fa molt de temps que visc lluny d’allà. Sempre m’ha agradat parlar de política i per aquest motiu he estudiat ciències polítiques, però quan es tractava de parlar d’Itàlia en concentrava en els estereotips simpàtics o en les competicions sobre qui té el millor menjar.

Aquest cop ha estat diferent perquè cadascú de nosaltres vam compartir les nostres reflexions i hem aprés molt sobre els països dels altres participants. Per a mi va resultar molt important conèixer els grups de persones que lluiten pels drets humans a Barcelona. Em van inspirar i m’ha fet venir ganes de tornar a Itàlia amb la intenció de col·laborar amb la gent que treballa allà.

Crec que la història que més compartiré amb la meva gent i l’entorn serà la de la cooperativa Top Manta. Escoltar als nois de la cooperativa va ser una gran font de motivació. A Barcelona vaig entendre que el canvi real només pot sorgir del barri, de la gent… no serà de la mà dels propis governs que es troben encara més lluny de la realitat, és la pròpia comunitat qui ha de lluitar per tots els seus integrants, especialment els que venen escapant d’una altra realitat.”