Experiències antimilitaristes i visita a la Maternitat d’Elna

Experiències antimilitaristes i visita a la Maternitat d’Elna

El proper dissabte 8 de setembre organitzem una visita guiada a la Maternitat d'Elna en el marc del camp d'estudi "Volunteering and conflict 'till WWII". La visita és oberta a tothom, però cal inscripció prèvia!

En el marc del camp d'estudi "Volunteering and conflict 'till WWII" que acollirà una vintenta de voluntàries internacionals, organitzem dos actes oberts a les sòcies de l'SCI i al públic general. El projecte té per objectiu recuperar la memòria de les lluites pacifistes prèvies a la segona guerra mundial i aprendre del passat, per tal de construir un present de solidaritat internacional i construcció de pau. Per fer-ho, les voluntàries compartiran les experiències dels seus països, i participaran de diverses xerrades i descobertes.

DIVENDRES 7 DE SETEMBRE A LES 17:30H a La Vaqueria de l'SCI 
(c/ del Carme 95. Baixos 2a)

Experiències de la lluita antimilitarista
amb Pepe Beunza, activista per la objecció al servei militar
Coneixerem de primera mà una de les experiències històriques de desobediència civil noviolenta al nostre territori.

DISSABTE 8 DE SETEMBRE 

Com ja va sent tradició, aquest any tornem a Elna, per visitar el museu que explica la història del refugi de milers de dones i infants durant la guerra civil espanyola. Aprofitem per fer una visita prèvia durant el matí a l'exposició "55 urnes per la llibertat" ubicada a Perpinyà. Les dues visites són obertes al públic i ens organitzarem per anar-hi plegades.


Visita a l'exposició "55 Urnes per la Llibertat"
A Perpinyà
Més informació

Visita a la Maternitat d'Elna
a Elna (Catalunya Nord)

La Maternitat d'Elna va ser una institució dedicada a donar suport a dones exiliades de la Guerra Civil Espanyola. Situada al Rosselló (Catalunya Nord), va ser fundada el novembre del 1939 per la suïssa Elisabeth Eidenbenz. Hi van néixer uns 600 infants, fills de refugiades que estaven internades en els camps  propers a Elna. La maternitat d'Elna era també anomenada la maternitat suïssa, ja que va ser promoguda per una entitat d'aquesta nacionalitat, concretament la branca suïssa del Servei Civil Internacional. 
 

La visita a la Maternitat tindrà lloc a les 16h de la tarda.

Ambdues visites són gratuïtes per sòcies, només cal inscripció prèvia (10€ per no sòcies per cobrir transport des de Barcelona. En cas que viatjeu directament, no caldrà que aboneu aquesta quantitat). Si esteu interessades en participar de la visita necessitem que ompliu aquest formulari per organitzar el transport des de Barcelona. Si t'és més còmode anar directament a Elna, la trobada serà a les 15:30h. L'activitat s'emmarca dins del camp d'estudi "Volunteering and conflict 'till WWII" que acollirà una vintenta de voluntàries internacionals.


Trobada Barcelona a les 9h a La Vaqueria (c/del Carme 95. Baixos 2a)
Sortirem amb diversos vehicles des de Barcelona. 

Trobada a Elna a les 15:30h (Porta del museu)