Experiències d’una setmana per la pau

Experiències d’una setmana per la pau

Les participants internacionals del camp d’estudi de la peaceweek sobre migracions expliquen les seves vivències durant la setmana que han compartit a Catalunya

De l’11 al 20 de juliol un grup de 10 activistes i voluntàries de diferents països ens vam reunir a Barcelona per participar a la Peaceweek, un camp d’estudi sobre migracions i drets humans que tenia per objectiu generar un espai on les voluntàries i activistes poguessin analitzar els diferents contextos nacionals, estudiar les causes de les migracions internacionals i la seva connexió amb les violacions dels drets humans, i alhora conèixer diferents projectes locals, nacionals i internacionals per adquirir noves eines i idees que puguin ser aplicades en els seus projectes. Tot això va ser possible a través de diferents activitats, tallers i xerrades que van tenir lloc durant tota la setmana.

Les i els participants han volgut compartir alguns dels moments que més els van impactar de les activitats que es van realitzar durant la Peaceweek. A continuació podeu trobar un recull d’aquestes experiències, redactades pels propis participants.

“Aquest cop ha estat diferent perquè cadascú de nosaltres vam compartir les nostres reflexions i hem aprés molt sobre els països dels altres participants. Per a mi va resultar molt important conèixer els grups de persones que lluiten pels drets humans a Barcelona. Em van inspirar i m’ha fet venir ganes de tornar a Itàlia amb la intenció de col·laborar amb la gent que treballa allà.”
Article d’Irene Ceccarelli (Itàlia)
Llegir complet aquí

“He vist l’Atlàntic una vegada, quan era petita. Mai oblidaré la seva majestuositat, bellesa i poder, tenia onades grans com parets… L’aniré a veure un altre cop abans de morir”. Aquestes són paraules de la meva àvia, que va ser refugiada a Argelia. Va morir abans de poder tornar a veure l’Atlàntic… i nosaltres som la tercera generació nascuda en el refugi, sense poder veure la nostra terra i l’oceà del que sempre ens parlava la nostra àvia.
Article de Labedda Mohamed (Sàhara Occidental)
Llegir complet aquí

“Avui dia la societat tendeix a oprimir realitats o idealitzar-les, que acaba sent el mateix. El que em va impressionar va ser que aquestes persones han resistit aprenent. Han après els seus drets humans i han lluitat per ells. La meva única esperança és que més gent pugui rebre allò que “fundamentalment i inalienablement” es mereixen, sense importar si son a casa seva o lluny d’ella.”
Article de Nadezhda Kitipova (Bulgària)
Llegir complet aquí

“He après molt durant el taller de periodisme ètic: com presentar la informació adequada sobre alguna cosa, com seguir el seu progrés passat un temps i no només tenir un interès per la exclusiva i com comunicar la història a les persones d’una manera honesta i efectiva.”
Article de Ramsis Hijazi (Palestina)
Llegir complet aquí

“Vaig intentar trobar punts en comú de les vulneracions entre el meu país, Turquia, i altres països com Bulgària, Itàlia, Sàhara Occidental, Catalunya i Palestina. Segons els exemples i els casos ocorreguts en els nostres països, he pogut adonar-me de la degradació que hi ha entre la llei escrita i l’aplicació de la llei.”
Article de Selin Alpaslan (Turquia)
Llegir complet aquí