Fes una volta i #TornaCanviada!

Fes una volta i #TornaCanviada!

El 22 de Gener, de 19h a 21h, vine a LaFede.cat per conèixer tot tipus d'experiències de voluntariat internacional! 

Tradicionalment, una de les vies d'entrada al sector de la cooperació internacional han estat els viatges solidaris. Des de fa anys el Punt d'Informació de Lafede.cat centralitza i ofereix informació sobre aquest tema, i n'ofereix xerrades a d'altres espais i serveis d'informació.

El proper dijous 22 de gener, a la seu de Lafede.cat, Assemblea de Cooperació per la Pau, Ajuda en Acció, InteRed, Servei Civil Internacional, Sed, Setem, i Vols presenten les seves propostes de voluntariat internacional per a 22 països. Hi ha diferents modalitats de viatge, en funció dels diferents objectius i tarannà de les organitzacions.

Totes les organitzacions plantegen aquests viatges com oportunitats per a la formació i la sensibilització. El primer consell per viatjar al Sud és preparar-ho amb temps i amb cura, raó per la qual aquesta Fira es fa en començar l'any, per facilitar que la cerca d'informació, i el procés de formació i preparació del viatge es faci amb garanties. Les diferents ONG planifiquen sessions formatives, imprescindibles per conèixer no només quins són els problemes del país o zona que es visitaran, sinó quines són les actituds que s'han d'evitar, o com funciona el sistema de cooperació internacional, i quin és el rol i la manera de treballar de l'ONG sobre el terreny.

L'objectiu d'aquesta activitat és estalviar temps i gestions a les persones interessades ja que, en una tarda, poden aconseguir informació i comparar-la i plantejar a les entitats que tenen diferents estands, els seus dubtes o preguntes. La Fira es planteja com una activitat lúdica i relaxada que inclou berenar casolà.

Es convidarà als participants a explicar les seves impressions via twitter amb el HT #Tornacanviada
Més informació: informacio@lafede.cat 93 442 28 35.

Si tens temps, abans de venir et recomanem un parell de documents que et poden servir:

Full informatiu de l'acte
– El llistat de les entitats que hi participaran, amb la seva descripció i els programes que tenen 

– Un breu dossier sobre el voluntariat internacional.

Si necessites més informació ens podeu trobar a informacio@fcong.cat  i al 93 442 28 35