El projecte ha durat tot el curs 2017-2018 i ha tractat l'Activisme de la Pau a partir de set seminaris a diferents llocs d'Europa.
En total s'han fet set seminaris al llarg del curs 2017-2018 a diferents llocs: Budapest (Hongria), Alt Empordà, Catalunya (Espanya), Novi Sad (Sèrbia), Roma (Itàlia), Thessaloniki (Grècia), Friedland (Alemanya) i Sofia (Bulgària).
A continuació teniu la informació pertinent de cada seminari (podeu clicar als títols per saber-ne més):
1. Reunió de preparació, 18-21 de novembre de 2016, Budapest, Hongria
La reunió de l'equip directiu del projecte es va organitzar amb el suport dels grups de treball de l'SCI Building Bridges i No More War. La trobada va començar amb una introducció de 'Memoric: Memories Beyond Rethoric – Memòries Més enllà de la Retòrica' – presentant els els resultats, les millors pràctiques i reptes que l'equip va afrontar. Les companyes van compartir les seves expectatives i experiències, i van treballar en el projecte planejant, pressupostant, dividint tasques i resultats. També es va organitzar una visita a "Open Doors", un projecte de Utilapu amb joves refugiades i sol·licitants d'asil.
2. Learn and Get Inspired from the Past seminar (Aprèn i Inspira't amb el Passat seminari), 10 – 15 març 2017, Alt Empordà, Catalunya, Espanya
Les participants enviades per les sòcies del projecte van explorar la història de la Guerra Civil espanyola i es van centrar en el tema de les migracions forçades. Van seguir la ruta dels refugis i es van explicar els principals punts històrics: l'hospital de la Maternitat d'Elna, l'avinguda del camp de concentració d'Argelers, el Museu de Memòria de l'Exili, etc. Durant el projecte testimonis locals, experts i activistes s'hi van involucrar. Es va animar a les participants per crear un petit vídeo que contribuirà al vídeo final del projecte. Podeu trobar les fotos del seminari aquí i informació al Twitter aquí.
3. One Step Forward, One Step Back (Un Pas Enrere, En Pas Endavant), 8 – 14 maig 2017, Novi Sad, Sèrbia
Les participants, que majoritàriament representaven les organitzacions des projecte dels Balcans, van explorar la història de les guerres a l'ex-Iugoslàvia mentre dibuixaven paralel·lismes entre la situació de llavors a la regió i la situació actual en què la Península Balcànica encara està sent afectada per les migració forçosa, essent les principals rutes triades per les persones que fugen de les seves llars a la recerca d'un futur més segur.
4. No Border Fest, Camp d'estudi de sensibilització, 12 – 21 juny 2017, Roma, Itàlia
El camp d'estudi inicialment estava planejat per fer-se a Foggia amb la cooperació de Radio Ghetto Voci Libere, una comunitat de ràdio dedicada a donar veu a les persones que no en tenen com els immigrants que treballen al camp al sud d'Itàlia, i Laboratorio 53. Desafortunadament, el camp va ser definitivament desmantellat al març del 2017.
El camp d'estudi alternatiu es va organitzar juntament amb No Border Fest a Roma. Aquest és un festival que l'SCI Itàlia organitza des del 2009, el qual involucra activament a refugiades i sol·licitants d'asil. L'associació serà la mateixa amb Radio Ghetto, Voci Libere i Laboratorio 53 entre d'altres. Les participants enviades per les associacions sòcies del projecte van organitzar un esdeveniment de visibilitat per tal d'estimular un debat sobre les migracions forçoses abans i ara, explotació laboral i tractar de resoldre les seves contradiccions.
El camp d'estudi, que va tenir lloc a Thessaloniki amb la seva riquesa històrica d'acolliment de refugiades, va involucrar activistes i historiadores locals i internacionals. Durant el camp les participants enviades per les entitats col·laboradores del projecte van recol·lectar històries sobre refugiades i víctimes de la guerra, començant per la primera onada de refugiades que van arribar a Grècia l'any 1922, continuant amb les víctimes de la Segona Guerra Mundial i finalment – les sol·licitants d'asil que rep Grècia avui en dia. Es va animar a les participants a crear un petit vídeo per utilitzar-lo per la creació del vídeo final. Podeu trobar les fotos del seminari aquí i més informació del camp aquí.
6. Solidaritat amb les refugiades, camp d'estudi i de sensibilització, 12 – 15 agost 2017, Friedland, Alemanya
Friedland va esdevenir el campament més gran per les refugiades alemanyes després de la Segona Guerra Mundial, i el lloc on es va fundar la branca de l'SCI Alemanya. El grup del camp d'estudi va treballar en un jardí comunitari amb refugiades i locals, va rebre classes la història de la migració forçosa per part del Museu Friedland i va realitzar tallers creatius amb el teatre migrant Boat People Projekt. Després, el grup va crear una exhibició al museu sobre la història del compromís civil i els diferents grups de refugiades al llarg del tema de les fronteres, les quals uneixen i divideixen grups i persones. La missió d'aquest seminari va ser perfilar les fronteres polítiques, socials i psicològiques establertes entre refugiades i alemanys, i com deconstruir-les.
7. Esdeveniment final i reunió d'avaluació, 25-30/01 2018, Sofia, Bulgària
L'esdeveniment final va ser organitzat pel CVS Bulgària en cooperació amb moltes parts locals interessades i es va convertir en un tres dies dinàmics del Festival No More War, enfocat a la pau dins de les seves dimensions micro i macro. La intenció d'aquesta trobada va ser debatre sobre els conflictes i la migració forçosa, la prevenció del radicalisme, la no-violència i les protestes pacífiques en públic i mirar juntes més enllà del discurs tradicional. Més de 70 visitants van apuntar-se a diversos debats, tallers i projeccions que van tenir lloc durant aques festival, entre d'altres l'estrena del documental d'SCI PATH stories behind borders, que va ser creat durant el projecte PATH. A més, les visitants van poder seguir les passes d'una instal·lació d'art que atravessava el paralel·lisme entre la història de les migracions forçoses en diversos conflictes del passat i present.
A banda, l'equip del projecte PATH va treballar en l'avaluació del projecte i va proposar un projecte de seguiment: SPARKS of history, enfocat a la commemoració dels següents temes: seqüeles de la Segona Guerra Mundial i fallida per crear la cooperació europea en combinació amb protestes pacífiques l'any 1968.
*Per a més detalls podeu consultar el document oficial