Gràcies per 35 anys de voluntariat per la transformació social!

Gràcies per 35 anys de voluntariat per la transformació social!
El dissabte 16 de desembre vam celebrar amb voluntàries, activistes, amigues una festa per celebrar el 35è aniversari del Servei Civil Internacional de Catalunya. Gràcies a totes les que vau venir i a les que ens vau felicitar des de la distància!
El passat dissabte 16 de desembre vam celebrar la festa del 35è aniversari de l'SCI Catalunya. Ho vam fer al Tradicionàrius acompanyades de voluntàries i activistes històriques de l'SCI, però també de voluntàries locals i internacionals actuals. 

Vam començar l'acte amb una taula rodona que pretenia reflexionar sobre el paper del voluntariat internacional i d'aquelles entitats que el promouen en la transformació social. Per fer-ho ens acompanyaven la Cecile Barbeito, de l'Escola de Cultura de Pau, l'Anna Cervera, de La Recolectiva, la Marta Palau de la junta de l'SCI i l'Anna Palou, del diari La Jornada, moderant la conversa. Del debat vam extreure'n la importància del voluntariat internacional com a eina de coneixença d'altres realitats, de vinculació amb lluites internacionals, de processos d'interculturalitat i de desprendre's dels propis estereotips i prejudicis cap a les altres. A la vegada, també van fer palesa la importància de la formació prèvia de les persones que marxen a fer projectes, tant per l'impacte que el seu treball podrà tenir en la comunitat local, com per treballar les pròpies expectatives. Com a reptes i treball per fer, assenyalaven la necessitat d'entrenar la mirada feminista i decolonial a l'hora de marxar a països del sud, i incorporar formadores dels països on anem a les sessions de preparacióEl treball de cures dins dels projectes i la incidència política també es van apuntar com a reptes per contribuir a la transformació social. 

Després de la taula rodona, Gianni Orsini, voluntari històric (però també actual) de l'entitat :), va fer una explicació en directe de l'exposició històrica de l'SCI que repassa el paper del voluntariat internacional, i en concret del moviment del Servei Civil Internacional durant el s.XX. 

El sopar, a càrrec de Barrinar cap a la sostenibilitat, va donar pas a la bufada d'espelmes i al concert final de "La Bulla", grup de cumbia colombiana integrat per una ex-voluntària de l'SCI, Diana de La Torre.

Volem agraïr molt a totes les persones que vau acompanyar-nos en aquesta data tan important, i també a aquelles que des de la distància ens vau fer arribar el vostre caliu i felicitacions.

35è aniversari SCI


Aquí podeu veure també el vídeo on voluntàries i activistes que han passat per l'SCI Catalunya parlen de com el seu pas per l'entitat els ha marcat en el seu futur professional i d'activisme social. El vídeo l'ha realitzat Borja Franco, voluntari de l'SCI i membre de la productora Alaya Films. Gràcies per aquest treball de memòria!!