Grüße aus Graz – EVS a Àustria

Grüße aus Graz – EVS a Àustria
Sóc la Marina Matalonga Migó, d’Esparreguera (una vil·la situada a 30 km al nord-oest de Barcelona) i graduada en Disseny per la Universitat de Barcelona.

Cap a l’any 2014 em vaig començar a interessar intensament per un grup de industrial metal alemany anomenat Rammstein i a partir d’aquest moment la meva atracció pel món germanòfon es començà a despertar. Durant el curs 2015-2016 faig un Erasmus universitari a Augsburg (Alemanya) que em fa descobrir les virtuts i defectes d’un país germano-parlant i per bé o per mal, em deixa amb ganes de més. Així doncs, un cop acabat el meu grau, em poso en contacte amb el SCI-Catalunya amb l’esperança de retornar a Alemanya.

I bé, finalment no és Alemanya, sinó Àustria el país que m’acull.

blank

Actualment faig un EVS (European Voluntary Service) fent tasques de disseny gràfic a Graz, ciutat construïda al voltant del riu Mur, capital de l’estat d’Estíria i la segona ciutat més gran d’Àustria. La meva opinió i la de molts altres grazencs és que la ciutat és perfecta: ni massa gran ni massa petita. Hi ha tot el que es necessita sense haver de suportar el trànsit i les aglomeracions de Viena. D’altra banda, l’arquitectura del centre històric és meravellosa. Tinc l'oficina en un dels carrers principals, a Herrengasse (literalment el carrer dels senyors) i cada dia és un passeig entre edificis majestuosos units els uns als altres que desperten desitjos de música clàssica.

No obstant, convé no quedar-se només amb aquesta visió romàntica de la ciutat. També vull parlar una mica del projecte: la meva tasca principal és redissenyar la pàgina web d’Art Mine http://artmine.at., una associació que es dedica a la promoció d’art i cultura a zones relativament rurals d’Estíria. He anat fent també petits encàrrecs com flyers i pòsters. D’altra banda, se’m va demanar que aportés idees pròpies a l’associació. Això va activar la meva ment de dissenyadora gràfica i vaig crear l’entitat visual per una de les seves principals iniciatives, Tower of Songs, així com una proposta de redisseny del logotip d’Art Mine.

He de confessar que tant per la meva vida quotidiana com per al voluntariat, saber parlar alemany m’està ajudant molt a portar-ho tot a un altre nivell. Malgrat que no tindria cap problema amb l’anglès, sento que amb l’alemany m’estic integrant millor i resulta molt satisfactori. Realment estic aconseguint quelcom que no vaig poder aconseguir quan vivia a Augsburg, i és la integració dins la societat.

Recomanaria el meu projecte a qualsevol dissenyador o dissenyadora gràfica amb ganes de tenir una experiència de voluntariat a l’estranger, definitivament. Desconec quin serà el proper repte d’Art Mine, però segur que serà engrescador!