#IDontBuySexism #JoNoComproSexisme Campanya 2015/2016

#IDontBuySexism #JoNoComproSexisme Campanya 2015/2016

La segona edició de la campanya #IDontBuySexism, que va vam posar en marxa a nivell internacional just abans de Nadal, esta arribant a la fi de la fase de Nadal i ara, buscant mes objectius.

L’inici de la campanya va ser el dia 18 de desembre de 2015, i en molt poc temps ja hi havia mes de 850 seguidorxs de 45 països diferents a la pagina de facebook; un numero que va augmentant cada dia. L’objectiu inicial de la campanya era fer visible el sexisme quotidià que ens envolta a traves de productes i publicitat, el qual normalitza les normes de gènere i promou la violència de gènere. Totes aquelles persones que volien unir-se a la campanya se’ls demanava que pugessin imatges a les xarxes socials amb l’etiqueta #IDontBuySexism per tal de recollir-les totes juntes en el marc general de la campanya.

Es van recollir moltes imatges, penjades a facebook i twitter amb l’etiqueta #IDontBuySexism, que denunciaven la promoció del sexisme i masclisme i les normes rígides de gènere a la publicitat. Però també, gracies a tota la gent i els grups implicats, vam poder fer una gran recollida d’exemples de bones practiques: grups d’activistes, ONG’s, institucions locals i altres que o be van compartir la nostra idea o be es van unir activament a la campanya, fet que ens va ajudar a fer mes gran la visibilitat de la causa. La difusió d’enllaços que expliquessin el problema del sexisme i el masclisme als mitjans de comunicació va ser ben rebut.

Ara que Nadal (i les rebaixes post Nadal) estan ja arribant al seu final, la campanya seguirà endavant però deixant de banda el consumisme nadalenc, i posant el punt de mira en el marc mes general de la confluència entre el consumisme, el sexisme i el masclisme. Segueix en contacte per veure que passarà el dia de Sant Valentí!

#IDontBuySexism
facebook.com/idontbuysexism/