S’apropa el III Fòrum Internacional Youth Act!

S’apropa el III Fòrum Internacional Youth Act!

La tercera edició del Fòrum Internacional Youth Act! es durà a terme a l’Espai Jove la Fontana del 14 al 21 d’abril del 2024 i reunirà a joves de Barcelona, Cali (Colòmbia) i Natzaret (Palestina) per culminar el procés participatiu i d’incidència política que ha tingut lloc durant el darrer any

Què és el Youth Act!?
Youth Act! és un projecte liderat per SCI Catalunya i el CJB que va començar l’any 2021 amb l’objectiu de fomentar debats, discussions i accions entre la joventut de tot el món. Considerem que ‘Youth Act!’ és un gran paraigua sota el qual organitzem diferents tipus d’activitats, tant locals com internacionals, per tal de promoure la participació activa i l’organització juvenil en diferents fronts o àmbits. En fer-ho, pretenem contribuir a les lluites globals reforçant i connectant el paper i les accions liderades per joves activistes en diferents llocs del món.

III Fòrum Internacional Youth Act!
Aquest Fòrum Internacional consistirà en una setmana de treball intens en la qual una seixantena d’activistes de Barcelona, Cali, Natzaret i el Sàhara Occidental participaran en un programa d’activitats que inclou formacions, sessions per compartir estratègies i experiències al voltant de la participació juvenil, visites a entitats i espais locals, participació en actes d’incidència política envers les institucions barcelonines i catalanes i activitats de lleure, entre d’altres.

Durant els dies 19 i 20 d’abril tindran lloc les activitats obertes a les joves, les entitats i altres agents transformadors de la ciutat per tal de teixir vincles i generar xarxa amb les participants internacionals que ens acompanyaran.

Aquest fòrum està pensat com una oportunitat en què activistes de diferents contextos a escala global, compromeses amb diferents lluites relacionades amb la justícia global, tindran l’oportunitat de connectar entre elles, intercanviar experiències, treballar i compartir bones pràctiques, debatre i construir. A més, desenvoluparan estratègies compartides per afavorir la transformació social des d’una perspectiva juvenil. Totes les sessions seran dinamitzades per expertes en diferents àmbits i de diverses organitzacions, tant d’àmbit local com internacional.

Com hi participo?
Qualsevol persona interessada en la justícia global o implicada en moviments socials com els feminismes, la justícia climàtica, els drets humans de les persones migrants i refugiades, els drets de les persones, la justícia social, etc., és benvinguda.

Aquí pots consultar el programa sencer i inscriure’t als actes públics, que seran el divendres 19 i el dissabte 20 d’abril a l’espai jove La Fontana.