Inaugurada l’assemblea internacional de l’SCI amb la presència de Jordi Palou

Inaugurada l’assemblea internacional de l’SCI amb la presència de Jordi Palou
Avui, 7 de desembre han començat els actes de l’ICM (International Comittee Meeting) de l’SCI que tindrà lloc fins el 10 de desembre a Llinars del Vallès

Des de l’organització de l’esdeveniment denunciem les traves burocràtiques que han impedit l’assistència de 6 delegats d’Àsia per qüestions de visats

Aquest dijous 7 de desembre ha tingut lloc l’acte d’inauguració de l’Assemblea internacional de l’SCI, un dels espais decisius i de trobada més importants del moviment del Service Civil International. Aquest any l’SCI Catalunya ha estat la branca que ha acollit l’esdeveniment, i ho ha fet a Llinars del Vallès. Durant aquests 4 dies tindran lloc assemblees plenàries, reunions bilaterals i altres espais que fomenten la participació de totes les branques de l’SCI en el sí del moviment.

L’assamblea ha començat amb una introducció sobre la resistència nonviolenta a càrrec de Jordi Palou-Loverdos, advocat i ex-director del Memorial Democràtic i membre de la junta de Novact per reflexionar sobre el paper del moviment en l’actualitat i trobar la manera d’afrontar des de la perspectiva pacifista les diverses formes de violència que observem i experimentem en les nostres societats arreu del món. La presidenta de l’SCI International, Malgortza Tur, ha subratllat la importància d’aquesta reunió pel moviment i ha expressat la necessitat de ser crítiques i de prendre decisions clau pel futur.

Aquest any, l’ICM de l’SCI reuneix més de 40 participants provinents de 25 països amb l’objectiu de prendre les decisions que han de guiar el moviment durant el pròxim any de la manera més horitzontal i descentralizada possible. Tot i així, la reunió no està sent tant inclusiva com es voldria, ja que troba a faltar 6 delegats que no han obtingut els visats necessaris per poder atendre la reunió, un dels quals és el vicepresident d’SCI Índia, Arulraj Rajamanickam. El fet que tres branques de l’Àsia no puguin estar presents representa un greu problema i impedeix que les decisions estratègiques del moviment siguin realment representatives.

Aquest és un problema que es repeteix sovint en assamblees, reunions i projectes en el sí de l’SCI Internacional, també pel que fa a l’intercanvi de persones joves i voluntàries no només amb branques de l’Àsia, sinó també a Europa i de manera recurrent amb la branca kosovar de l’SCI, GAIA Kosovo. Com a moviment que treballa per un món en pau sostenible i global, que tracta a tots els seus membres per igual, creiem important denunciar els impediments i les barreres bureaucratiques que sistemàticament i de manera constant dificulten aquesta tasca.

Tot i els entrabancs mencionats, la trobada seguirà el seu curs fins a la seva finalització, prevista per al diumenge dia 10 de desembre, quan tots els membres del moviment internacional retornaran als seus territoris per continuar treballant en l’àmbit local, però sempre amb el pensament en l’impacte global.

blank