Intercanvi juvenil als Pirineus sobre estereotips i natura aquest estiu!

Intercanvi juvenil als Pirineus sobre estereotips i natura aquest estiu!

El projecte, ubicat a les Valls de Siarb (de moment, ajornat fins a nou avís) i ens permetrà parlar del racisme, el sexisme i de la preservació del medi ambient

Un intercanvi juvenil és un projecte d’aprenentatge finançat per la Comissió Europea on hi participen joves de diferents països que fan una estada en el país organitzador. Els grups els formen 4 joves i una persona que coordina el grup. Tots els grups conviuen durant uns dies en un país europeu i debaten sobre una temàtica social a través de dinàmiques d’educació no formal.

Aquest intercanvi juvenil en concret està ubicat al refugi de la Vall de Siarb, als Pirineus, i consisteix en la conscienciació contra el racisme i el sexisme mitjançant l’anàlisi de sostenibilitat i interculturalitat, així com d’estereotips culturals i de gènere, d’identitats diverses i de la conservació i el descobriment del medi ambient.

Com seran les activitats?

El grup farà diverses activitats basades en dinàmiques d’educació no formal per debatre i reflexionar sobre els estereotips culturals i de gènere que hi ha a la nostra societat i com es viu als diferents països d’origen. Per altra banda, també hi haurà treball manual i excursions per cuidar i conèixer amb més profunditat l’entorn dels Pirineus que acollirà les participants.

Requisits per participar-hi:

– Cal tenir entre 16 i 25 anys.
– Mínim nivell d’anglès
– Molta energia i motivació!
– Ser o fer-se sòcia de l’SCI Catalunya

Què cal fer?

  • Venir a una reunió prèvia per conèixer les altres persones participants i la coordinadora i preparar el viatge.
  • Participar a la formació prèvia.
  • Assistir a tot l’intercanvi!
  • Acceptar les normes que s’estableixin a l’intercanvi i participar activament
  • Participar de la trobada d’avaluació a la tornada.

* El projecte financia el transport i l’estada, les persones participants només hauran d’abonar la quota de sòcia de l’SCI (45 €/any).

Si vols més informació, escriu-nos a outgoing@scicat.org.