Ja disponible la recerca #YoungDefenders

Ja disponible la recerca #YoungDefenders

La recerca Young Defenders: vulneració de drets a joves de la Mediterrània i experiències de mobilització popular es va presentar el passat 18 de juliol i ja la podeu consultar online!

 

L’informe “Young Defenders: vulneracions de drets a joves de la Mediterrània i experiències de mobilització popular”, elaborat per la investigadora Nora Miralles, recull casos de vulneracions de drets a joves defensores de drets humans, així com moviments de resistència tant als països del nord com del sud de la Mediterrània.

L’informe consta de 8 capítols i repassa des del dret a la pau i a una vida sense violència, als drets sexuals i reproductius de les dones, les detencions i empresonaments de menors i joves, la resistència i repressió dels moviments per la defensa del territori, les discriminacions i vexacions al col·lectiu LGBTI+, la precarietat laboral i l’exclusió econòmica, així com la defensa dels drets culturals i polítics de col·lectius i pobles en situació de conflicte o ocupació. A més de recuperar casos concrets i posar llum a algunes situacions invisibilitzades, recollim també experiències de mobilització popular de la societat juvenil organitzada en aquests països.

A més, la recerca recull casos concrets, entenent que no són casos aïllats, sinó exemples de pràctiques sistemàtiques i problemes estructurals, i lluites contextualitzades en cada país que ens permeten fer un mapeig de resistències i d’esperances.

Podeu descarregar la recerca aquí. I la seva versió en anglès.

El passat dijous 18 de juliol vam tenir la sort de poder presentar la recerca de la ma de la seva investigadora, Nora Miralles, però també de dues joves activistes de Palestina i del Sàhara Occidental, que van exposar algunes de les vulneracions que pateixen les joves als seus territoris. A més, vam comptar també amb la participació de voluntàries internacionals de Turquia, Grècia, Bulgària i Itàlia, que van poder compartir els contextos dels seus respectius països.