Ja tenim 30 anys!

Ja tenim 30 anys!
El passat dissabte 1 de desembre vam celebrar amb amics, amigues, voluntariat nou i antic, tècnics i activistes variats una magnífica trobada per celebrar les 3 dècades d’activitat de l’SCI a Catalunya.
La primera part de la celebració va ser un acte institucional a la Confederació Catalana d’ONGD on van parlar i felicitar-nos diverses persones tant presencialment com per vídeo. Ens va parlar la Ingrid Danckaerts, presidenta de l’SCI Catalunya; la Marta Boltó, una de les primeres activistes de l’SCI Catalunya des dels temps de la seva fundació; en Francesc Mateu, en nom de la Confederació d’ONG per la Pau els Drets Humans i el Desenvolupament; en Magí Dalmau, vicepresident del Consell Nacional de la Joventut; en Toni Reig, de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya; Vídeo-salutació d’Oriol Josa, vicepresident CCIVS; Vídeo-salutació a càrrec de Mireia Gallardo, expatriada d’SCI Catalunya a Palestina; Vídeo-salutació de Mihai Crisan, president de l’SCI Internacional; i la Cèlia Cernadas, periodista i activista a l’SCI Catalunya, va conduir tot l’acte.

En acabar les salutacions, vam donar pas a una taula rodona sobre “El paper de l’associacionisme transformador en el context actual”, en el que van participar Pepe Beunza, primer objector polític a l’estat; Gianni Orsini, excoordinador d’SCI Catalunya durnat 10 anys; i Eulàlia Reguant de la plataforma Auditoria Ciutadana del Deute; i que van engrescar un magnífic debat al voltant de la pau, l’organització ciutadana, el voluntariat i la consciència política.

Al finalitzar l’acte ens vam traslladar a la mítica Vaqueria, el local del SCI-Cat amb tots els amics, amigues, voluntaris i voluntàries per continuar la celebració amb un sopar, un espai de participació, un vídeo-box per gravar en 2 minuts el pas de cada voluntari per l’entitat, un mural i una exposició digital de fotografies des dels inicis de l’SCI Catalunya aportades pels voluntaris de l’època! Finalment vam bufar les 30 espelmes d’un gran pastís i vam brindar i ballar per 30 anys més!

Amb aquests 30 anys d’activitat hem volgut homenatjar la feina que més de 5000 voluntaris han dut a terme per a transmetre la filosofia de l’SCI i promoure la construcció de la pau a través del voluntariat. A més, també ha estat un moment per a prendre forces per seguir lluitant cada dia pel que creiem just, tot i l’actual context, i així esperem fer-ho com a mínim 30 anys més!

Gràcies a tots els que durant aquests 30 anys ens heu fet costat, heu participat, ajudat, col•laborat i treballat amb nosaltres per formar aquesta família de constructors de pau! I GRÀCIES per fer d’aquesta trobada un moment inoblidable!