Ja tenim guanyadores de #LaInstantània!

Ja tenim guanyadores de #LaInstantània!

Dues fotografies, l’una presa en un voluntariat de llarga durada a Uganda, i l’altra a l’intercanvi juvenil de les Valls de Siarb, han estat les guanyadores del concurs de fotos de l’SCI!

Aquest passat dissabte va tenir lloc la trobada de voluntàries de l’SCI, escenari, com sempre, de la votació popular de #LaInstantània, el concurs de fotografies de voluntariat de l’SCI! Aquest any, com ja venim fent durant els últims anys vam tenir dos premis: el premi fotomovimiento, a la fotografia més transformadora, i el premi de votació del públic.

La fotografia més transformadora va ser votada per les companyes de Fotomovimiento, que són les encarregades de fer el taller sobre fotografia ètica durant les formacions de camps de treball. Aquest any la fotografia que es va endur el premi va ser “L’art d’aprendre”, de Roger Molist, que va fer un voluntariat de llarga durada a Uganda. Les companyes de fotomovimiento van fer aquesta apreciació de la fotografia:

Per la composició diferent (l’infant en una banda i no al centre), la llum, els colors. Per la força: tot i que l’espai està ple d’elements (que a més a més contextualitzen a l’espectador/a), els ulls acaben posats inevitablement al racó on és el nen o nena (no ho tenim clar) per les ganes que té d’aprendre. Qui mira la fotografia no pot fugir de fer la reflexió, revisar els privilegis.

El Roger va poder aconseguir la participació gratuïta a un camp de treball per a l’any que ve.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Títol:
L’art d’aprendre
Descripció: Estudiant de P2 (7-8 anys) acabant de copiar els apunts a la hora del pati.

Per altra banda, la fotografia que va rebre més vots durant la trobada de voluntàries va ser “Abraçant la multiculturalitat”, d’Alberto Tarragó, que va coordinar l’intercanvi juvenil que es va fer aquest estiu a les Valls de Siarb.

L’Alberto va rebre com a obsequi un llibre de fotografies de les periodistes de la revista 5W.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest any, en total es van presentar 8 fotografies. A continuació podeu veure les altres 3 seleccionades:

Títol: Compartir
Descripció: Saber i conèixer les mancances i virtuts de l’altre persona. En difinitiva conèixer algú nou, com és el voluntariat i poder-hi establir un lligam i una preciosa amistat!!!!
Autora: Roser Serra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Títol:
Amor fraternal
Descripció: 
A l’acabar de dinar, l’Annet (germana gran d’en Jeremiah) l’ajudarà a rentar el tupper, li anirà a buscar la motxilla i procurarà que el guardi bé per a tenir-lo a punt per l’endemà.
Autor: 
Roger Molist

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Títol: 
Filling containers
Descripció:
– sense descripció –
Autora:
Marta Iriarte