Jo també sóc d’Igualada”, una resposta cívica front la provocació

Jo també sóc d’Igualada”, una resposta cívica front la provocació
En aquesta societat multicultural que vivim, la Fundació sociocultural ATLAS fa ja molts anys que treballa a fons el tema de la convivència amb diferents i reeixides iniciatives, per això és una entitat, que després de 20 anys, ja és prou reconeguda i també premiada. Però immersos com estem en una societat empobrida, hi ha algunes formacions polítiques -de caire xenòfob- que no fan sinó estigmatitzar les persones migrades amb l’únic pretext d’enfrontar-les amb les persones que ja fa temps resideixen a casa nostra.

MARIBEL NOGUÉ I FELIP 


El cap de setmana passat constatàvem que Plataforma per Catalunya es disposava a posar una parada al mercat amb l’objectiu de recollir aliments, però matisava que aquests aliments eren únicament pels que ells consideren “de casa”, i que les persones que hi col·laboressin serien obsequiades amb pa i pernil. Davant d’aital provocació, la gent, [S1] prou enutjada per aquest fet, proposaren de participar d’aquesta parada de recollida d’aliments fent ús d’un sentiment solidari no excloent.
És així com, dissabte passat al matí, una bona munió de persones: magrebines, sí, però també xilenes, peruanes, colombianes, algerianes i “autòctones” -totes elles de casa- varen mostrar la seva solidaritat ver les persones que ho necessiten sense cap tipus de discriminació,  discriminació que sí reben moltes d’aquestes persones en pròpia pell i en el dia a dia. Una en una anàven deixant allò que portaven a les persones que ho recollien, responent amb un educadíssim “no gràcies” a la “recompensa” que el Sr. Robert Hernando els oferia a mode de mofa, doncs es tractava d’un mos de pa amb pernil que pretesament havia d’excloure les persones de religió musulmana.
Tot seguit, per cloure aquesta resposta cívica, el grup es fa fer una foto davant la parada exhibint un rètol on, en diferents idiomes, es palesava: Jo també sóc d’Igualada”. Tot es pot comprovar a través de l’enregistrament de vídeo que ATLAS ens mostra a les xarxes.

Amb tot, i malgrat tota la acció de denúncia de la discriminació es va desenvolupar de forma absolutament pacífica, per part del Sr. Robert Hernando i la formació política que representa, ha fet una divulgació dels fets de forma manipuladora i abominable. Befa i cinisme que no es mereix contestar perquè, tal i com dedueixen les persones de bé d’Igualada, ja n’endevinen les malèvoles intencions. Coneixedores com són de la dignitat de les persones que, per si mateixes, ja tenen, tots plegats estem en el convenciment que es mostraran més solidàries que mai als nostres veïns i veïnes que pretesament es volia ultratjar.