Joves defensores de la Mediterrània de gira per Catalunya

Joves defensores de la Mediterrània de gira per Catalunya

L’SCI Catalunya acull la residència de dues joves activistes de Palestina i Sàhara durant el mes de juliol. Les activistes faran xerrades sobre la situació del jovent als seus països a diverses part del territori

La campanya #YoungDefenders, impulsada durant el 2018 per l’SCI Catalunya en col·laboració amb organitzacions partners de Palestina i Sàhara Occidental, continua aquest any amb l’acollida de dues activistes defensores de drets humans de Haifa (Palestina del 48) i dels camps de refugiades de Tindouf (Sàhara Occidental) i amb la presentació de la recerca “Young Defenders: vulneracions de drets a joves de la Mediterrània i casos de mobilització popular”.

L’objectiu del projecte és fer visible la importància de les joves com a agents de transformació, així com intercanviar experiències de construcció de pau i de resistència noviolenta. 

Aquest any acollim a dues joves activistes: 

Yara Abu Elhija
Yara és activista palestina, feminista i defensora de drets humans. Va nèixer a Tamra, i actualment viu a Haifa. Participa a Baladna-Association for Arab youth en un projecte que es proposa posar en contacte joves palestins i palestines residents a Palestina del 48 (actual Israel) i les que viuen a Cisjordània, així com conèixer la situacions de les joves palestines en diferents municipis i ciutats d’Israel. 

Maglaha Hamma Ayna
Maglaha és activista pels drets humans i la noviolència als camps de refugiades de Tindouf (Algèria), i presidenta de Nova Sàhara Occidental. És tècnica de projectes i d’incidència. Al llarg de la seva trajectòria ha treballat en l’organització de diverses activitats, formacions i campanyes de sensibilització sobre la defensa dels drets humans.

Durant la seva estada aquí, les activistes: 

  • Intercanviaran experiències i coneixements amb voluntàries i activistes de l’SCI Catalunya, així com els reptes i propostes de projectes futurs amb les seves entitats
  • Treballaran conjuntament amb la base social de l’entitat alguns projectes
  • Coneixeran altres projectes d’organitzacions i moviments socials que treballin temàtiques similars a la seves a nivell català. 
  • Assistiran com a participants en diversos camps de treball al territori
  • Realitzaran actes públics en diferents municipis catalans.

A continuació podreu trobar la informació sobre les xerrades arreu del territori (anirem actualitzant la informació conforme estiguin confirmades:

Joves defensores de la Mediterrània
Vulneracions de drets, mobilització i resistència juvenil a Palestina i al Sàhara Occidental

Joves a la Palestina del 48
amb Yara Abu al Hija, de Baladna- Association for Arab youth

Joves als camps de refugiades sahrauís
amb Maglaha Hamma Ayna, de NOVA Sàhara Occidental

 

Divendres 5 de juliol a les 19h
A La Traüna
Rambla dels Països Catalans, nº2. Santa Maria de Palautordera

Dimecres 10 de juliol a les 21h
Al bar de les piscines de Castelldans

Dijous 18 de juliol a les 18:30h
A La Fede
c/Tàpies 1-3. Barcelona. Més info

Dilluns 22 de juliol a les 19h
A la seu de la Coordinadora d’ONG’s de Girona
c/ Mestre Francesc Civil, 3. Baixos. Girona

Dimarts 23 de juliol a les 19:30h
Al Casal Sageta de Foc
c/ de la Nau, 11. Tarragona

 

blank

blank

blank

blank