La 3a edició de la primavera verda va ser un èxit!

La 3a edició de la primavera verda va ser un èxit!

Els passats 26 i 27 d’abril es va realitzar la tercera edició de la Primavera Verda. Durant dos dies, es van realitzar diferents activitats obertes a tota la ciutadania relacionades amb la sobirania alimentària i el cicle de vida dels materials.

Justicia Climatica és un dels 4 grups locals de SCI Catalunya. Està format per 5 voluntaris i voluntàries que dirigeixen tallers, accions relacionades amb la protecció del medi ambient i col·laboren amb altres associacions de Barcelona durant tot l’any. Entre d’altres activitats, n’hi ha dues que es duen a terme anualment: La Lali Jove, un festival que reuneix associacions de joves i que està organitzat pel Consell de la Joventut de Barcelona i La Primavera Verda, un esdeveniment de dos dies sobre reciclatge, sostenibilitat i consum responsable organitzat i dirigit per Justícia Climatica.

Els objectius d’aquestes activitats eren conscienciar sobre els aspectes relacionats amb els residus alimentaris i materials en general, generar participació entre la ciutadania i pensar col·lectivament sobre com podem ser més sostenibles en la nostra vida quotidiana.

Divendres 26, es va col·laborar amb l’Horta Alliberada de Sants, un hort urbà autogestionat pels veïns, on es va participar en la seva jornada de treball que va consistir en llaurar la terra, plantar el planter en els parterres i regar l’horta. Després, l’Horta va dinamitzar un taller per fer un jardí vertical amb materials reciclats. Es van utilitzar ampolles de plàstic, brides, terra i planter d’enciam. Després de gaudir d’un sopar vegà es va tancar la jornada amb un cinefòrum. Vam projectar la película “Nosotros alimentamos el mundo” on vam reflexionar sobre el model de producció alimentària industrial.

Dissabte 27, es van realitzar 3 tallers a la Vaqueria (local del SCI) sobre com donar una segona vida als materials. El primer taller va consistir en fer un moneder utilitzant un tetrabrick, el segon es va utilitzar una samarreta vella per fer una bossa de tela, i per últim, es va utilitzar teles per fer un boc’n’roll.