La campanya Negocis Ocults llança l’informe “Negocis ocults… o secrets a veus?”

La campanya Negocis Ocults llança l’informe “Negocis ocults… o secrets a veus?”
La Coordinadora d’Entitats Amb Palestina al Cor, de la qual SCI n'és membre, fa públic l’informe “Negocis ocults… o secrets a veus?”, segon informe de la campanya Negocis Ocults que tracta en profunditat el cas dels sistemes de morter sobre vehicle per a l’Exèrcit de Terra espanyol i l’empresa israeliana Soltam Systems (Grups Elbit Systems).
Aquest informe exemplifica tendències en la fabricació i comerç d’armes de les empreses israelianes a l’estat espanyol, i mostra algunes de les causes i efectes dels diferents acords internacionals signats entre el “Regne d’Espanya i el Govern d’Israel/Ministeri de Defensa” durant els darrers anys. D’una banda, per impulsar la cooperació militar entre ambdues parts, i, per una altra, per protegir a les empreses i intermediaris amb un acord sobre informació classificada. Aquests acords “secrets”, per exemple, van ser impulsats com a reacció al gran debat públic que van suscitar les relacions militars entre Espanya i Israel després d’arrasar Franja de Gaza durant l’operació Plom Fos, que fou seguida d’un incre¬ment de la pressió política.

La campanya Negocis Ocults, que impulsa aquest segon informe, pretén analitzar i investigar quins són els actors implicats i els beneficis que el negoci del comerç d’armes entre l’estat espanyol i Israel genera, i les conseqüències que té sobre la població palestina. L’objectiu de la campanya és denunciar les pràctiques de l’estat espanyol i pressionar als actors polítics perquè respectin el codi de conducta establert per la Unió Europea i aturin la complicitat en la perpetuació del conflicte Palestina-Israel.

Descarrega aquí l’informe 2: català i castellà.