La Flotilla de la Llibertat tornarà a navegar rumb a Gaza

La Flotilla de la Llibertat tornarà a navegar rumb a Gaza

A Catalunya, la Coalició Prou Complicitat amb Israel coordinarà la campanya local

Barcelona, 24 de febrer de 2015
 
La propera primavera la Flotilla de la Llibertat navegarà de nou amb l'objectiu de denunciar i trencar el bloqueig que l'armada israeliana imposa il·legalment, no només a la població palestina de la Franja de Gaza sinó també a qualsevol vaixell d'altres nacionalitats que vulgui navegar per aquesta zona del Mediterrani. Serà una acció conjunta d'una coalició internacional en la que hi participen iniciatives ciutadanes de Canadà, Grècia, l'Estat espanyol, Itàlia, Noruega, Suècia, Turquia, Sud-àfrica i associacions que agrupen activistes d'altres països europeus. La Coalició Prou Complicitat amb Israel, de la mà amb l'iniciativa Rumb a Gaza, coordinarà la campanya local a Catalunya.

El passat estiu va deixar a més de 2.200 persones assassinades a la Franja de Gaza. Han passat set mesos des de llavors. Les bombes han deixat de caure, però res ha canviat. El càstig col·lectiu que suposa el bloqueig per aire, terra i mar segueix matant d'una manera silenciosa però implacable la població palestina resident a la Gaza.

Acusem al règim israelià de cometre crims contra la humanitat, però també acusem als nostres governs per col·laborar amb aquest genocidi.

Des Rumb a Gaza, en coordinació amb la resta de campanyes de la Coalició de la Flotilla de la Llibertat, posem en marxa una nova flotilla que té com a objectiu desafar l'il·legal i inhumà bloqueig que pateixen 1,8 milions de persones a l'altra riba del Mediterrani; així com, també, aconseguir que el règim israelià sigui jutjat pels seus crims.

Amb aquesta nova campanya, denominada Gaza Port Obert, s'exigeix tant la llibertat del poble palestí per navegar lliurement i comerciar, com el dret de qualsevol vaixell a poder arribar al port de Gaza sense ser assaltat o retingut per l'armada israeliana. El règim israelià s'ha apoderat unilateralment de 60 milles nàutiques del Mediterrani oriental i ha estès el bloqueig a altres ports europeus, pressionant perquè vaixells civils no puguin salpar cap a Gaza.

Per aquest motiu Rumb a Gaza ha llançat una campanya de micromecenatge demanant la col·laboració de la societat civil per ajudar a financiar aquesta acció.

Durant diverses setmanes els vaixells solcaran les aigües de diversos països europeus, en el seu camí cap al mar de Gaza. Amb aquestes escales, que es realitzaran a diferents ports, es pretén tornar a posar el focus mediàtic a Palestina, demanant la fi de la vulneració dels drets humans del poble palestí i no haver de veure, de nou, més de 500 cadàvers de nenes i nens massacrats per les bombes israelianes.