“La participació juvenil en clau feminista” en el XI Fòrum contra les violències de gènere

“La participació juvenil en clau feminista” en el XI Fòrum contra les violències de gènere

L'SCI participa en l'acte organitzat pel CNJC que tindrà lloc el divendres 13 de novembre de 17h a 19h 

Per tercer any consecutiu, el CNJC participa en el XI Fòrum Contra les violències de gènere que organitza La Plataforma Unitària contra les violències de gènere. El Fòrum, en els darrers anys s’ha consolidat com un punt de trobada i de reflexió de tota la ciutadania sobre els temes d’actualitat al voltant de la violència masclista.

Enguany, el Consell juntament amb les companyes de la Comissió de Gènere i la borsa de formadors i formadores organitzarà dues activitats en el marc del Fòrum. Per una banda, un taller dirigit a joves i adolescents on es treballarà els mitjans de comunicació com a sistemes de reproducció i representació simbòlica d’imaginaris de violències masclistes amb l’objectiu de potenciar l’apoderament, la formació i l’esperit crític. I d’altra banda, també es durà a terme la xerrada "La participació juvenil en clau feminista" dirigida a la població en general i especialment a entitats juvenils. El col·loqui girarà entorn del moviment associatiu juvenil, com espai de participació de gran diversitat i riquesa per treballar la igualtat de gènere i la prevenció de les violències masclistes des de múltiples àmbits i perspectives.

L'SCI Catalunya intervindrem explicant com apliquem la mirada i la perspectiva feminista al nostre dia a dia.  Per nosaltres són unes mirades que han de ser inherents al funcionament de l'entitat. Defensem que aquesta perspectiva és necessària teixir-la transversalment i expandir-la per tots els espais de l'associació: en les relacions de la base social, en el funcionament dels grups locals, en les relacions de l'equip tècnic, de la junta, en les reunions, en les nostres activitats, en els camps de treball, en les temàtiques de les formacions… i aquesta és la mirada que posem en pràctica.

Bàrbara Casas Barrachina, activista i voluntària al grup local de feminisme de l'SCI Catalunya (Akelarre Violeta) exposarà aquest punt de vista. La Bàrbara ha participat en programes de voluntariat internacional, així com ha estat activista en diverses assemblees i col·lectius feministes. Ara mateix, acaba de participar en una trobada internacional de l'SCI sobre la perspectiva de gènere en el moviment internacional.

Podeu fer la vostra inscripció a la xerrada en aquest enllaç

Per a més informació, consulta el web
 

blank