La Peaceweek sobre migracions acull 15 voluntàries internacionals a Barcelona

La Peaceweek sobre migracions acull 15 voluntàries internacionals a Barcelona
Les xerrades, del 21 al 27 de setembre, seran obertes al públic general. La setmana acabarà amb una xerrada de cloenda a càrrec de l'activista Miriam Hatibi.
Migration study camp: [EntreTerres] és el nom del projecte que tindrà lloc a Barcelona del 19 al 28 de setembre. L’SCI Catalunya acull aquest camp d’estudi amb l’objectiu de reflexionar sobre les causes i el marc global de les migracions i el refugi des d’una perspectiva de defensa dels drets humans i amb perspectiva de transformació i construcció de pau.

Voluntaris i voluntàries de països com Itàlia, Rússia, Portugal, Dinamarca, Palestina, Bèlgica i el Kurdistan turc participaran de les formacions i debats programats per aquests dies. Durant la seva estada podran gaudir de xerrades per part d’entitats i expertes en migracions, així com de descobertes de projectes i col·lectius que treballen en el suport de les persones migrades i refugiades. També estan previstos espais d’intercanvi de bones pràctiques provinents dels diferents contextos geogràfics de les participants.

És el quart any que té lloc un camp d’estudi aquí a Catalunya. Els anys anteriors s’havien dedicat a temes com l’antiracisme i l’antifeixisme, el dret a l’habitatge i a una vida digna, i al feminisme i drets LGBTI.  El camp es realitza amb el suport i la participació d’entitats i col·lectius com Tanquem els Cies, el sindicat de manters, Stop Maremortum, Taula per Mèxic i CCAR.

La formació completa està reservada per a les persones inscrites, però les xerrades que tindran lloc al matí seran obertes a tot el públic. Totes elles seran en anglès i es faran a La Vaqueria de l'SCI.

Dijous 21, 10-12h
Introducció teòrica a les migracions des d’un anàlisi de la Mediterrània | Stop Mare Mortum

Dissabte 23, 10-12h
La Frontera Sud | Xoan Perillan, activista

Dilluns 25, 11-12.30h
Deportacions il·legals i respostes ciutadanes | Tanquem els CIES

Dimarts 26, 10-11.30h
Polítiques d'acollida institucionals | CCAR

Dimarts 26, 15.30-17h
Migracions amb perspectiva de gènere  | Natàlia Rodríguez

El dimecres 27 de setembre tindrà lloc l' acte obert de cloenda obert al públic. “What is islamophobia anyway?” és el nom de la xerrada a càrrec de Miriam Hatibi, analista i activista, amb qui reflexionarem sobre el concepte d’islamofòbia i sobre com fer-hi front. L’acte tindrà lloc de 18h a 20h a La Vaqueria de l’SCI (c. Carme 95. Baixos 2a.)