Voluntaris i voluntàries de països com Itàlia, Rússia, Portugal, Dinamarca, Palestina, Bèlgica i el Kurdistan turc participaran de les formacions i debats programats per aquests dies. Durant la seva estada podran gaudir de xerrades per part d’entitats i expertes en migracions, així com de descobertes de projectes i col·lectius que treballen en el suport de les persones migrades i refugiades. També estan previstos espais d’intercanvi de bones pràctiques provinents dels diferents contextos geogràfics de les participants.
És el quart any que té lloc un camp d’estudi aquí a Catalunya. Els anys anteriors s’havien dedicat a temes com l’antiracisme i l’antifeixisme, el dret a l’habitatge i a una vida digna, i al feminisme i drets LGBTI. El camp es realitza amb el suport i la participació d’entitats i col·lectius com Tanquem els Cies, el sindicat de manters, Stop Maremortum, Taula per Mèxic i CCAR.
La formació completa està reservada per a les persones inscrites, però les xerrades que tindran lloc al matí seran obertes a tot el públic. Totes elles seran en anglès i es faran a La Vaqueria de l'SCI.
Dijous 21, 10-12h
Introducció teòrica a les migracions des d’un anàlisi de la Mediterrània | Stop Mare Mortum
Dissabte 23, 10-12h
La Frontera Sud | Xoan Perillan, activista
Dilluns 25, 11-12.30h
Deportacions il·legals i respostes ciutadanes | Tanquem els CIES
Dimarts 26, 10-11.30h
Polítiques d'acollida institucionals | CCAR
Dimarts 26, 15.30-17h
Migracions amb perspectiva de gènere | Natàlia Rodríguez
El dimecres 27 de setembre tindrà lloc l' acte obert de cloenda obert al públic. “What is islamophobia anyway?” és el nom de la xerrada a càrrec de Miriam Hatibi, analista i activista, amb qui reflexionarem sobre el concepte d’islamofòbia i sobre com fer-hi front. L’acte tindrà lloc de 18h a 20h a La Vaqueria de l’SCI (c. Carme 95. Baixos 2a.)