#LaPrèvia: prepara la teva experiència internacional!

#LaPrèvia: prepara la teva experiència internacional!

Durant aquest mes de maig i juny organitzem diverses activitats que us podran ajudar a preparar la vostra experiència internacional!

Marxar de camp de voluntariat o de voluntariat de llarga durada a vegades fa una mica de vertigen si és la primera experiència que vius fora del teu espai de confort. Des de l’SCI us proposem un seguit d’activitats que us donaran eines per preparar el vostre viatge. Us hi esperem!!INFORMACIÓ PRÀCTICA
Lloc: La Vaqueria de l’SCI
c. del Carme 95. Baixos 2ª. BCN
Cal inscripció prèvia en aquest formulari

Tallers | Anglès Sessions de conversa
14 de maig: “How to survirve in a workcamp?” (english basics)
4 de juny: “Talking about countries and projects”
25 de juny: “Cultural differences”
Totes les sessions seran de 19h a 20h. A càrrec d’en Ramsis Hijazi, voluntari EVS de l’SCI.

Xerrada | Ets humil culturalment?
Dijous 7 de juny a les 18h
Com a avantsala del vostre viatge, ens plantejarem quines son les bases de la cultura occidental moderna, quins valors han justificat l’espoli colonial i des de quins paradigmes la nostra cultura ha situat l’“Altre” per sota de l’escala evolucionista que s’alça cap a un suposat progrés. Parlarem de les dinàmiques de poder globals –les que operaven ahir i les que operen avui-, i mirarem de cara els privilegis que portem a la motxilla sense ser-ne conscients. A càrrec de Rosa Cardús (Centre d’Estudis Africans i Interculturals)

Debat | El gènere en contextos d’interculturalitat
Dijous 14 de juny a les 18:30h
Què ens passa quan estem en un context cultural diferent al nostre i hi han rols de gènere que ens fan curtcircuitar? Com ens posicionem mostrant respecte cap a l’altra persona i la seva cultura però també respectant-nos a nosaltres mateixes? No tenim solucions màgiques per aquestes preguntes però proposem un debat per reflexionar plegades sobre com ens podem posicionar des d’una perspectiva de gènere en grups de persones de diferents procedències culturals. A càrrec de la borsa de formació de l’SCI

Taller | Resolució de conflictes i comunicació noviolenta
Dilluns 18 de juny a les 17h
Als camps de voluntariat, com a la vida mateixa, hi ha conflictes. No es poden entrendre els contextos interculturals sense xoc i conflictes. Ens proposem compartir eines i estratègies creatives per fer-hi front, transformar-los i aprendre’n. A càrrec de la borsa de formació de l’SCI.