Activistes de l’SCI recomanen lectures transformadores per Sant Jordi!

Activistes de l’SCI recomanen lectures transformadores per Sant Jordi!

L’SCI recomana lectures transformadores per aquest Sant Jordi que contribueixen d’alguna manera a promoure la justícia global

Aquest Sant Jordi, diverses activistes dels grups locals i membres de l’SCI Catalunya proposen lectures transformadores que contribueixen a promoure la justícia global. També podeu recuperar les propostes que vam recollir pel Sant Jordi de l’any passat i pel  Sant Jordi 2020.

blankTemporada de huracanes, de Fernanda Melchor
És un llibre que parla de les dones bruixes, i de la violència que van rebre i reben encara aquelles dones vistes com a persones fora de la norma. També parla de la pobresa material i les relacions de poder, en un context de Mèxic.
Recomanat per Anna Dominguez Serrano, activista de L’Akelarre de l’SCI.

 

15 años en la calle, de Miguel Fuster

blankRelat valent sobre el sensellarisme i com és possible mantenir l’esperança en situacions tan complexes.
Recomanat per Karolina Levanaite, activista d’Entreterres

 

The curious incident of the dog in the night-time, de Mark Haddon

El recomano per què et posa a la pell d’una persona amb Asperger. Es llegeix fàcil i ràpid. El vaig gaudir molt! La història enganxa i et fa sentir diverses emocions!
blankRecomanat per Ana Ceballos, activista de Justícia Climàtica i de la junta.

Lo Común Sentido como Sentido Común, de Patricia Manrique
El recomano perquè revisa i investiga sobre els conceptes de comú, comunitat i comunisme, des de vàries perspectives i fent un recorregut històric i bibliogràfic. Defensa un comú sentit, a través de la quotidianitat, dels petits actes i del conviure conscient de com ens relacionem amb l’entorn més proper. Sobretot em va encantar com era escrit, fugint del discurs i sense mètode, combinant filosofia, poesia i narrativa, que fa endinsar-te en la lectura d’una manera molt original.
Recomanat per Clàudia Fluxà, membre de l’equip tècnic de l’SCI.

This is an Uprising – How nonviolent revolt is shaping the twenty-first century, de Mark Engler i Paul Englerblank
El llibre analitza diversos moviments socials en el passat i mostra com la protesta no violenta pot aconseguir un canvi en la societat. Ho vaig llegir i discutir amb un grup de lectura de l’SCI.
Recomanat per Anna Sach, activista d’Entreterres i voluntària ESC a l’oficina

La España de las piscinas, de Jorge Dioni López
Entendre com el capitalisme ferotge que ha mogut les constructores en les darreres dècades, amb un urbanisme marcat per l’especulació, defineix la nostra percepció del món i reconfigura les nostres prioritats polítiques, és tot una lliçó que l’autor posa sobre la taula amb exemples tan propers com la mateixa Barcelona o Sant Cugat.blankAmb esdeveniments i dades d’allò més recents (2021) recorrem tot l’estat espanyol amb un fenomen molt característic i que es repeteix als afores de grans ciutats: urbanitzacions d’habitatges unifamiliars, a baix cost, sense equipaments públics que alimenten ideologies individualistes i neoliberals. Una lectura molt recomanable per entendre com les diferents ciutats han planificat la seva inevitable ampliació, i quines conseqüències polítiques i socials pot comportar segons quines decisions es prenguin.
Recomanat per Poldi Galmes, activista de la Junta de l’SCI i de GPS.

Queda’t amb mi, de Ayòbámi Adébáyòblank

Aquest llibre tracta temes universals com ara el dol, la pèrdua o l’engany des del punt de vista d’una dona Nigeriana. Descriu la seva quotidianitat i trenca estereotips apropant-nos un context que potser ens sembla llunyà.
Recomanat per Júlia Massagué, membre de l’equip tècnic.