Les incursions militars continuen al districte d’Hebron

Les incursions militars continuen al districte d’Hebron

DSC00275 petita

Al poble de Halhul (Hebron) el dilluns al matí la família Dandis va tenir una sorpresa desagradable. Al voltant de les 8.30 del matí un grup de soldats va irrompre a casa seva i va obligar a tota la família, composta per 4 germanes i 2 germans, i les seves parelles i fills, a sortir-ne. Els soldats es van negar a explicar les raons de la recerca mentre que la família es va instal·lar provisionalment a casa d’una tieta en la mateixa zona. Durant la recerca tota la propietat va ser danyada severament; segons una primera avaluació les pèrdues oscil·len entre mig i un milió de shekels (entre 100.000 i 200.000 euros)

Quan a la família se li va permetre tornar, la tarda del dia següent, la casa estava de cap per avall, les parets i els sostres van ser perforats, la vaixella estava trencada, el menjar va ser llançada per terra. Tot el mobiliari va ser danyat, van tallar els sofàs per obrir-los, destruir el jacuzzi i els marcs de marbre de les finestres. Els soldats no es van aturar a l’interior de la casa i els voltants també van ser devastats: el jardí amb arbres fruiters i l’estable, on solia haver-hi alguns cavalls, van ser destruïts amb buldòzers. La família denuncia que durant l’atac dels soldats van robar tots els diners que van trobar i 1,5 kg d’or.

La família fa una crida a la solidaritat internacional per denunciar els abusos que van patir per part dels soldats, ja que no confien en la llei israeliana, que no preveu que hi hagi compensacions pels danys causats per les accions militars.

DSC00325 petita

DSC00269 petita

Si us ha agradat, podeu trobar articles semblants sobre altres temes a Pel forat del pany