L’operació Brother ‘s Keeper es focalitza en la societat civil palestina

L’operació Brother ‘s Keeper es focalitza en la societat civil palestina
Un grup d'activistes israelians, palestins i internacionals va visitar la fàbrica de la Caritat Islàmica per expressar la seva solidaritat i suport a la societat civil palestina que està patint aquests dies els atacs dels militars i del govern

Un grup d’activistes israelians, palestins i internacionals va visitar la fàbrica de la Caritat Islàmica per expressar la seva solidaritat i suport a la societat civil palestina que està patint aquests dies els atacs dels militars i del govern

Des del començament de l’operació “Brother ‘s Keeper”, la violència i l’arbitrarietat dels atacs de l’exèrcit israelià han mostrat com l’operació militar se centra en la societat civil. El propòsit oficial d’aquesta operació és la recerca dels tres colons desapareguts, però lluny del que promulga la retòrica israeliana, hi ha un pla més ampli per sembrar el terror entre la gent i per desestabilitzar les institucions de la societat civil.

En concret, la societat civil d’Hebron ha estat clarament el blanc d’aquest pla. Una de les últimes novetats és l’ordre de tancament de totes les activitats d’Hebron dirigides per la Caritat Islàmica. En aquesta àrea, l’organització gestiona granges i fàbriques i, en total, dóna feina a 700 persones. Gràcies als ingressos econòmics d’aquests projectes porten un orfenat-que va ser assaltat fa uns dies pels soldats-, 9 escoles i alguns jardins d’infància. Més de 4.000 orfes i persones amb necessitats especials es beneficien dels seus serveis socials.

Hatem al-Bakri, un dels responsables de l’organització, va denunciar ahir que s’han convertit en el blanc de les forces israelianes, encara que no tinguin cap relació amb cap partit polític. A més, el seu treball compta amb el suport legal de l’Autoritat Palestina. No obstant això, el govern israelià ha enviat una ordre de tancament per a les seves activitats però la Caritat Islàmica ha decidit recórrer per vies legals i apel·lar a la Cort Suprema d’Israel.

Ahir a la tarda, un grup d’activistes israelians, palestins i internacionals va visitar la fàbrica de la Caritat Islàmica per expressar la seva solidaritat i suport a la societat civil palestina que està patint aquests dies els atacs dels militars i del govern.

Si us ha agradat, podeu trobar articles semblants sobre altres temes a Pel forat del pany