L’SCI Catalunya se suma a la vaga del 21 de febrer

L’SCI Catalunya se suma a la vaga del 21 de febrer

Des de l’SCI Catalunya defensem el dret a decidir i a la llibertat d’expressió de totes les persones. Respectant totes les possibles orientacions polítiques, ja fa temps que hem reclamat que les polítiques empresonats per l’1 d’octubre haurien d’estar en llibertat, i a l’espera d’un judici just.

Tot i així, l’1 d’octubre es va demostrar una voluntat popular que no es pot amagar ni intentar gestionar a cop judicial. Cal responsabilitat i voluntat política per abordar aquesta realitat i aturar la repressió i la vulneració de drets civils i polítics que està patint el poble de Catalunya.

Com a entitat que treballa per la cultura de pau i la defensa dels drets humans, considerem que ni cap persona de la societat civil ni cap representant polític hauria d’asseure’s a la banqueta d’acusats a causa de les seves idees polítiques. Alhora, remarquen la necessitat de viure en un sistema que no només respecti sinó que defensi la llibertat d’expressió, de manifestació i d’informació d’aquelles que en formem part, i que esculli sempre el diàleg com a arma en la resolució de qualsevol conflicte.

Expressem la nostra solidaritat a totes les famílies dels i les encausades, i subratllem com a especialment greu el processament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, ambdós representants d’entitats socials (ANC i Ómnium Cultural).

Compartim amb Lafede.cat i altres entitats del sector la preocupació per la falta de garanties per dur a terme aquest judici, degut a les irregularitats prèviament denunciades per organitzacions internacionals: la presó preventiva injustificada, la falta de temps i de recursos per a la preparació de la defensa, l’accés a la informació dels casos, les condicions de desplaçament de les preses, etc. Com a entitat que treballa en el territori català per la defensa dels drets i les llibertats socials, ens sentim interpel·lades per aquest judici, que pot entendre’s com un judici a la democràcia. De la mateixa manera i com a entitat que fa la seva tasca també fronteres enllà, desitgem que la comunitat internacional amb qui compartim valors i objectius se senti també cridada a la reflexió i l’acció, davant uns fets que poden representar un atac i un retrocés pel que fa als drets i a les llibertats de totes.