L’SCI et recomana alguns recursos pel confinament

L’SCI et recomana alguns recursos pel confinament

Aquests dies que per responsabilitat col·lectiva ens quedem a casa, pots aprofitar i aprofundir en l’educació per la pau a través de recursos d’entitats i col·lectius. Te’n assenyalem alguns de l’SCI Catalunya!

Lectures i recerques

Recerca Young Defenders
Informe sobre vulneracions de drets a joves de la Mediterrània i experiències de mobilització popular. Elaborat per Nora Miralles Crespo, de Sudergintza kooperatiba. En 8 capítols es fa un anàlisi complet de la situació de les joves als països de la Mediterrània, de les vulneracions de drets a que s’exposen, però també a les lluites que protagonitzen tant al nord com al sud del mar mediterrani.

Diaris de Palestina
Relat de la visita d’estudi que van fer un grup d’activistes al novembre del 2017 a Palestina. És un viatge a través de la resistència noviolenta. La realitat de Jerusalem, Hebron, Betlem, South Hebron Hills, Ramallah i les ciutats de la Palestina del 48, narrades des dels ulls de 10 activistes catalanes.

Coneixent la situació a Palestina


Eines d’educació no formal

Entre Terres
Guia educativa sobre migracions a la Mediterrània per treballar amb joves i infants des d’una perspectiva de defensa i promoció dels drets humans. Trobareu reflexions i activitats per dur a terme amb infants des dels 6 al 17 anys. Aquests dies podeu fer la prova de fer-ho online!

Free to be you and me
Recursos per treballar la diversitat sexual i de gènere en espais d’educació no formal. Trobareu eines i activitats concretes i també propostes per dotar de perspectiva feminista i LGBTI les vostres entitats. Elaborat pel grup internacional de Gender Blenders de l’SCI Internacional.

The Dailyplate Project
SCI Alemanya ha publicat un llibre de receptes, “Un plat diari de pau i no violència”, amb consells sobre el consum responsable d’aliments i receptes veganes. Un dels seus objectius és que ens sentim connectades amb les nostres persones estimades mentre cuinem i que gaudim dels plats que ens proposen. Per això, demanen que els enviem fotos dels plats del llibre que preparem, així com alguna indicació per millorar-los! Podeu enviar les vostres fotografies al mail ninamialo19@gmail.com o etiquetar SCI Alemanya a les xarxes socials fins el 26 d’abril.


Audiovisuals

Documental Fugir per estimar i ser
Reportatge audiovisual sobre la situació de les persones LGBTI al Marroc i els obstacles que es troben en els processos de demanda de protecció internacional i a les ciutats d’acollida, com ara a Barcelona. Es tracta d’un projecte elaborat per un equip de La Directa, amb el suport de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i l’SCI Catalunya i finançat per la beca DevReporter.

Videoconferència “Converses sobre l’apartheid: de Sud-Àfrica a Palestina”
Audiovisual sencer del webinar organitzat per la Coalició Prou Complicitat amb Israel amb el suport de Suds, el Centre Delàs i l’SCI Catalunya. Mandla Mandela, nét de Nelson Mandela i diputat de l’African National Congress va compartir conversa amb l’activista i comunicadora afrofeminista Desirée Bela sobre les similituds entre l’apartheid viscut a Sud-Àfrica i el que es viu actualment a Palestina i les eines per fer-hi front.

Sobre voluntariat i partners de l’SCI al món

Entrevista a Ratherford Mwaruta, membre de Zimbabwe Workcamps Association
Ratherford Mwaruta: “If you go to Africa as a volunteer you should know that you are not going to end the poverty”

Entrevista a Nidaa Nasser, membre de Baladna Youth Association, a Palestina del 48