L’SCI ofereix a la CUP organitzar un camp de treball per recomptar vots

L’SCI ofereix a la CUP organitzar un camp de treball per recomptar vots
El Servei Civil Internacional ha enviat formalment una carta a la CUP proposant a organitzar un camp de voluntariat internacional per facilitar el seu procés de debat i presa de decisions,
L'entitat té una llarga trajectòria en educació per la pau, transformació de conflictes i facilitació de grups. Per aquest motiu, l'SCI s'ha ofert a la formació política per donar suport al procés de debat i a la presa de decisions que l'organització ha d'entomar els propers dies després de l'atzucac produït per la seva assemblea nacional extraordinària d'ahir diumenge.

Així mateix, la proposta de camp de voluntariat internacional que l'SCI ha fet arribar per carta a la CUP inclou un recompte dels vots emesos ahir diumenge. En l'actuació hi participarien voluntaris i voluntàries internacionals amb experiència en càlcul i estadística en els seus respectius països. Diferents branques internacionals de l'SCI ja han ofert la seva expertesa en aquest àmbit. Concretament l'entitat irlandesa ha traslladat a l'SCI Catalunya que si s'hagués organitzat el camp durant la votació d'ahir "la CUP s'hagués estalviat tantes votacions". El sistema electoral irlandès inclou les diferents preferències ordenades en una sola butlleta, cosa que evita fer votacions en 2a i 3a volta.

Diferents activistes internacionals han mostrat molt interès en conéixer de prop la realitat catalana i la seva enorme cultura participativa i assembleària. Així mateix, proposen introduir diferents dinàmiques i metodologies habituals en els camps de treball. En aquest sentit proposen fer "energizers" abans de cada reunió de la CUP, tallers de relaxació i cadenes de massatges dos cops al dia així com un sopar intercultural cada vespre. A la vegada l'SCI Catalunya elaborarà un paquet de material bàsic per a cada participant internacional, que inclourà un paquet de "gomets" de diferents colors ("color dots stickers"?), bàsic per entomar qualsevol procés participatiu. 

El Servei Civil Internacional, que oferirà aquesta opció de camp de treball internacional a altres organitzacions socials i polítiques, impulsa una quinzena de camps al nostre territori cada any en diferents àmbits amb l'objectiu de contribuir a la transformació social, la pau i la interculturalitat.