L’SCI participa de l’assemblea del CCIVS a l’Índia

L’SCI participa de l’assemblea del CCIVS a l’Índia

Ingrid Danckaerts, de l’SCI Catalunya, va ser reescollida presidenta de la junta international del Coordinating Committee for International Voluntary Service amb seu a l’UNESCO a Paris.

Del 21 al 26 de novembre va tenir lloc l’assemblea general del CCIVS a Kundapur, India. El CCIVS (Coordinating Comittee for International Voluntary Service) és un organisme que engloba el conjunt de plataformes i entitats que treballen en el voluntariat internacional arreu del món, entre elles l’SCI.

Renovació de la junta i declaració d’intencions

El Servei Civil International va ser representat per Ingrid Danckaerts, membre de la junta de l’SCI Catalunya, i presidenta del CCIVS. Durant la trobada, l’assemblea va escollir una nova junta pel propers 2 anys, així com es va votar faorablement la reelecció de la seva presidenta, Ingrid Danckaerts. A més, es va aprovar un manifest per reinvindicar la necessitat de treballar profundament com a moviment els temes de pau, drets humans i justicia climàtica. Els objectius de desenvolupament sostenibles formen un marc per buscar sinergies entre diferents actors i per treballar plegades per fer realitat algunes millores. Com a conclusió conjunta, es va posar en valor el voluntariat internacional com a eina qeue aporta el seu gra de sorra per aquest canvi i dona oportunitats per fer processos participatius i de base que són necessaris per crear canvis sostenibles i transformadors.

Durant l’assemblea es va organitzar un acte públic per donar a conèixer el voluntariat internacional. L’acte va comptar amb l’assistència d’Eric Falt, representant de l’UNESCO a la Índia i altres institutions del país.

El CCIVS treballarà el propers 2 anys per reforçar les entitats de voluntariat international a nivell mundial de cara a millorar el seu funcionament. També continuarà amb el projecte que intenta mesurar l’impacte de les seves activitats. S’iniciaraàuna consulta amb tots els membres per redefenir les línies de treball pels propers 6 anys per donar resposta als reptes actuals i futurs.

 

Tota la informació sobre el CCIVS la podeu trobar a la seva web.