L’SCI s’adhereix al Moviment per la Justícia Climàtica

L’SCI s’adhereix al Moviment per la Justícia Climàtica

Neix un moviment per fer front al canvi climàtic i per a la promoció de formes de vida més sostenibles

Aquest any se celebra a París la 21a Conferència de les Parts (COP21) de la Convenció Marc de les Nacions Unides pel Canvi Climàtic, on s’hauria d’arribar a un acord global i ambiciós per a solucionar la crisis climàtica i sistèmica a la qual ens enfrontem com a societat. Tot i la urgència, les propostes de reducció d’emissions fetes pels diferents països de cara a la cimera de París són del tot insuficients pel que fa a l’abandonament dels combustibles fòssils i a mantenir la temperatura del planeta per sota dels límits considerats segurs per a la humanitat.

Si volem fer front al canvi climàtic de forma efectiva i eficient, hem de començar per qüestionar el creixement imposat al nostre sistema econòmic i oblidar les polítiques i acords ineficaços. El canvi climàtic és, doncs, el crit d’alerta de la Terra a canviar radicalment el nostre model de producció i de consum, però també l’oportunitat de crear una societat més sostenible i justa, que acabi amb les desigualtats socials i ambientals que ens ha dut aquest model, i canviï la seva relació amb la natura i el planeta.

El Moviment per la Justícia Climàtica som un conglomerat de persones a títol individual, entitats socials i ecologistes amb molts orígens i lluites diferents, que ens trobem en una preocupació comuna: la lluita contra el canvi climàtic. Pretenem crear un moviment que s’estengui pel territori català que presenti alternatives viables al model actual i que pressioni als nostres governs i representants perquè prenguin mesures radicals per frenar el canvi climàtic.

Totes les persones i organitzacions que formem part d’aquest Moviment ens hem trobat a causa de la importància de la cimera d’aquest Novembre a París, però amb la idea que la nostra feina va molt més enllà: sabem que l’acord al què s’arribi serà molt probablement insuficient, i el clima del planeta seguirà amenaçat i, amb ell, la vida tal i com la coneixem. És per això que volem plantejar idees, alternatives i fer pressió per un canvi de model als nostres representants polítics, fins i tot després de París.

Us convidem a tots i a totes a signar el manifest i a involucrar-vos amb nosaltres en la lluita contra el canvi climàtic!

Primeres accions que durem a terme:

El diumenge 29 de novembre hi haurà una marxa mundial contra el canvi climàtic, i us convidem a participar-hi des de Barcelona. Reserveu-vos la data!

A més a més, el dissabte 21 de novembre, organitzarem un Fòrum que presentarà solucions i alternatives al model que ens ha dut a aquesta crisis climàtica.

Us hi esperem!

Informació extreta de http://justiciaclimatica.com/