Voluntariat per la pau, memòria i present

Voluntariat per la pau, memòria i present

El proper 19 de febrer inaugurem l'exposició "L'SCI entre guerres i pau" i el 20 de febrer visitarem la Maternitat d'Elna

EXPOSICIÓ

El proper 19 de febrer inaugurem l'exposició  "L'SCI entre guerres i pau, des de 1920", un treball que recull la història i el paper de l'organització durant els conflictes que van assolar el món des de la primera guerra mundial. L'acte, que comptarà amb una taula rodona amb experts sobre memòria històrica i refugiades, es celebrarà a les 19h al Memorial democràtic ((C Peu de la Creu, 4, Barcelona).

L'exposició estarà oberta fins el 9 de març de dimarts a divendres, laborables, de 10 a 14 hores i de 17 a 18.30 hores.


VISITA A LA MATERNITAT D'ELNA

A l'endemà, dia 20 de febrer, us proposem acompanyar-nos en la nostra visita a la Maternitat d'Elna, a la Catalunya Nord. 

La Maternitat d'Elna va ser una institució dedicada a donar suport a dones exiliades de la Guerra Civil Espanyola. Situada al Rosselló (Catalunya Nord), va ser fundada el novembre del 1939 per la suïssa Elisabeth Eidenbenz. Hi van néixer uns 600 infants, fills de refugiades que estaven internades en els camps  propers a Elna. La maternitat d'Elna era també anomenada la maternitat suïssa, ja que va ser promoguda per una entitat d'aquesta nacionalitat, concretament la branca suïssa del Servei Civil Internacional. 

Per la visita guiada comptarem amb Assumpta Montellà, autora del llibre "La Maternitat d'Elna", que ens explicarà el recorregut i la història de milers de refugiades que van anar a parar al nord de Catalunya fugint de la guerra. Passarem per Argelès, on va estar situat un dels camps de refugiats, farem una visita a l'interior de l'edifici de la Maternitat, farem un dinar de germanor on hi participaran membres de l'Ajuntament d'Elna,  i finalment visitarem el MUME (Museu Memorial de l'Exili).

Sortirem totes juntes amb autocar des de Palau Reial, Barcelona a les 7:00h i tenim prevista l'hora d'arribada cap a les 20:30h.

La sortida per a sòcies és gratuita i per a no sòcies són 10 Euros i cal que porteu el vostre dinar. Per poder-vos inscriure ompliu aquest formulari.

Més endavant us enviarem tota la informació necessària.