Vols donar suport al seminari de MIDI del 21 de maig al 6 de juny?

Vols donar suport al seminari de MIDI del 21 de maig al 6 de juny?

Necessitem voluntàries per donar suport logístic al seminari de MIDI (pobles de la mediterrània). La formació serà sobre coordinació de camps, centrada en una vessant intercultural, i amb participants de la ribera sud de la mediterrània. Tindrà lloc del 21 de maig al 6 de juny a Mas Franch (Sant Feliu de Pallerols). T'animes?

De què va?

El seminari és una formació de coordinadors de camps de treball, a fi d'identificar i compartir bones pràctiques, i al mateix temps apoderar a les organitzacions amb menys experiència en aquest terreny. Hem cregut important concentrar-nos en la persona coordinadora ja que és la figura que fa d’intermediària entre les persones voluntàries i l'organització, i per tant ha de facilitar la gestió del grup, intervenir en conflictes interculturals i grupals, i aportar una visió transformadora a la gestió grupal. Així mateix, és la figura que moltes vegades s'encarrega de dinamitzar la “study part” dels camps de treball amb el grup. Les “study parts” tenen com a objectiu dotar a les persones voluntàries dels coneixements necessaris per a poder connectar el treball que fan a nivell local com a voluntaris, amb problemàtiques globals, és a dir, perquè fa falta actuar localment si pensem globalment.

Així doncs, volem construir, entre totes, els estàndards de les persones coordinadores de camps de treball a través d'un punt de vista intercultural i centrar-nos en les “study part”, com a eines per treballar la cultura de pau i els drets humans des d'un punt de vista intercultural i transformador. En aquest sentit, aprofundirem en la problemàtica de vulneració de drets que viuen les persones refugiades, però ho farem donis d'una perspectiva no gaire comuna, ja que treballarem conjuntament entitats de països on els conflictes han obligat a part de la seva població a fugir, i països on actualment estan arribant un gran nombre de refugiats, ja sigui com a destinació final o en trànsit.

Tasques de les voluntàries

La tasca de les persones voluntàries serà bàsicament de suport logístic:
– Acompanyar als participants en els desplaçaments que hagin de fer
– Preparar els breaks
– Col•laborar en alguna activitat.

L'allotjament i la manutenció van a càrrec de l'SCI Catalunya. 

Si estàs interessat/ada en participar, escriu-nos a nordsud@sci-cat.org