Negocis Ocults presenta l’informe “La Defensa, la Seguretat i l’Ocupació com a Negoci” denunciant les relacions militars entre Espanya i Israel

Negocis Ocults presenta l’informe “La Defensa, la Seguretat i l’Ocupació com a Negoci” denunciant les relacions militars entre Espanya i Israel

El proper dijous 20 de febrer, a les 19h,  Negocis Ocults, en el marc de la campanya “No més complicitat amb Israel”,  presentarà l’informe “La Defensa, la Segureta [i l’ocupació] com a negoci. Relacions comercials militars, armamentístiques i de seguretat entre Espanya i IsraelL'acte comptarà amb la participació de Rafeef Ziadah, poetessa i activista palestina pels drets humans, i Alejandro Pozo, investigador sobre la pau, els conflictes armats i director de l’informe.

Aquest informe és una continuació de la recerca del 2009 sobre les exportacions militars d'Espanya a Israel i les violacions de la pròpia legislació espanyola i europea. Aquest nou informe fa un pas més en aprofundir en la resta de relacions en matèria de seguretat i defensa. L'anàlisi de la implantació de la indústria militar israeliana a Espanya; les formacions i la transmissió de l'experiència israeliana; i els projectes de recerca en matèria de seguretat, cristal·litzen l'auge de les relacions militars entre tots dos països i el procés de privatització de la seguretat pública.
 
Israel ha fet de l’ocupació palestina un negoci, fet que es tradueix en l’exportació del 75% de la seva producció armamentística i en la potenciació de la “marca” Israel com a garantia de qualitat i prestigi en matèria militar i de seguretat.
 
Amb la presentació d’aquest informe llancem una campanya a nivell català, espanyol i europeu per tal de demanar a les respectives institucions que aturin les complicitats amb la vulneració dels drets humans que realitza Israel; i que contribueixin a la pau no armant a les parts en conflicte, ni sent còmplices necessaris d’una indústria militar i de seguretat responsable de l’ocupació militar més sagnant i llarga de la nostra història més recent.