Ni guerra a Ucraïna! Ni guerra enlloc!

Ni guerra a Ucraïna! Ni guerra enlloc!

Les branques sotasignants del Servei Civil Internacional condemnem fermament la invasió militar a gran escala d’Ucraïna per part de Rússia. Expressem la nostra solidaritat amb el poble d’Ucraïna i en particular, remarquem el nostre suport als moviments per la pau i les activistes per la pau d’Ucraïna, Rússia i altres països, que resisteixen la guerra.

Considerem inacceptables el gran nombre de víctimes, mortes i ferides que pot provocar aquesta invasió, així com la gran angoixa emocional entre civils i militars dels països en qüestió. Ni el deteriorament de les infraestructures, ni el de l’ecosistema, ni la crisi econòmica ni desplaçaments massius de persones són en cap mesura justificables.

Demanem als responsables russos que aturin immediatament la violència i retirin les seves tropes d’Ucraïna i dels territoris limítrofs. Fem una crida a la comunitat internacional i a totes les parts implicades a participar en negociacions diplomàtiques substancials i sinceres d’acord amb els acords internacionals i a posar en primer lloc les necessitats humanitàries dels civils. Demanem als països de la Unió Europea que rebin a les persones que fugen del conflicte d’Ucraïna i garanteixin la seva protecció internacional.

Una guerra soscava tots els esforços de cooperació global i destina a despesa militar nombrosos recursos que són molt necessaris per abordar problemes globals urgents, com ara la crisi climàtica i la pandèmia de la COVID-19. La desescalada és l’únic camí a seguir. Instem als membres de la nostra xarxa i a totes les persones afins perquè s’oposin a la guerra a Ucraïna. Cridem a la mobilització noviolenta per demanar una resolució diplomàtica del conflicte i la fi immediata de l’escalada militar. Exigim un alto el foc, i una resolució pacífica i diplomàtica del conflicte i us animem a demanar el mateix tant al carrer com a les xarxes socials per tal que el missatge arribi a les esferes políticament responsables. Apel·lem a la comunitat internacional, la Unió Europea i els dirigents dels seus països membres a assumir la seva responsabilitat per tal de garantir la pau nivell global.

La pau és una opció a la qual totes les parts en conflicte s’han de comprometre ara! La noviolència és el camí defensem i promovem com a comunitat internacional. La diplomàcia és l’únic mètode real per resoldre conflictes! No a la guerra a Ucraïna!

El Servei Civil International és una organització internacional de pau activa des de 1920. Ens dediquem a promoure una cultura de pau organitzant projectes de voluntariat internacional per a persones de totes les edats i procedències. L’organització consta de 40 branques i més de 90 organitzacions associades. Ens oposem a totes les formes de conflicte armat i militarització. Des dels seus inicis, SCI ha desenvolupat un diàleg pacífic entre persones de totes les nacions, amb la visió d’un món sense conflictes armats, hostilitat i amb pau positiva. Durant molts anys, hem estat donant suport als esforços de pau i reconciliació a Ucraïna i Rússia.