Nou curs online sobre geopolítica de les migracions

Nou curs online sobre geopolítica de les migracions

Obrim el curs online sobre geopolítica de les migracions a l’Aula Virtual de l’SCI! Són un total de 20h que podràs fer fins el 15 de setembre

Participa al curs en línia sobre Geopolítica de les migracions al Mediterrani, l’Orient Mitjà i l’Abya Yala! La formació, que podràs fer fins el 15 de setembre, cerca escapar de les fàcils i enganyoses narratives que encara venen Europa com el bressol dels drets humans. Sovint, aquestes narratives obliden o amaguen l’esclavitud i el colonialisme, el saqueig i l’explotació imperialista colonial i postcolonial del Sud global o la guerra als migrants del present.

Les sessions, composades pels vídeos de les ponències i qüestionaris d’autoavaluació, volen generar una visió alternativa i sòlida a les obsessions securitàries i xenòfobes europees. Aquestes visions reforcen i relegitimen un racisme institucional profund, més o menys latent en el subconscient de les societats europees, tant a nivell local com a nivell global. Un exemple en seria la ja cèlebre al·locució de l’actual cap de la diplomàcia europea, Josep Borrell: “Si, Europa és un jardí […] Nosaltres hem construït un jardí. Tot funciona. És la millor combinació de llibertats polítiques, prosperitat econòmica i cohesió social que la humanitat hagi construït mai.” I segueix: “la major part de la resta del món és una jungla, i la jungla podria envair el jardí”.

Així doncs, al final de cada sessió faràs un qüestionari d’autoavaluació per comprovar si has entès el que se t’explica als vídeos i quan els acabis tots podràs obtenir un certificat* i una relatoria de les sessions. Per començar-lo cal pagar 10 € (o 20 o 30 €, si ho vols). Si ets sòcia de l’SCI el preu és gratuït, només ens has d’escriure a aulavirtual@scicat.org i et donarem d’alta del curs. Et pots fer sòcia de l’SCI aquí. Recorda que el 15 de setembre és l’últim dia per acabar el curs, ja que després d’aquesta data el tancarem i no podràs obtenir-ne el certificat.

Trobaràs més informació sobre el curs, les ponències i les inscripcions a l’Aula Virtual de l’SCI.

Aquesta és una formació basada en el curs de conflictologia presencial del desembre del 2023, organitzat pel grup d’investigació GRITIM-UPF i l’SCI Catalunya.

* El certificat és propi de l’SCI i no té un caràcter oficial. Acreditarà 20h de formació.

blank