Noves incorporacions a la junta de l’SCI Catalunya!

Noves incorporacions a la junta de l’SCI Catalunya!

Aquest dissabte 3 de març va tenir lloc l'Assemblea General de l'SCI Catalunya a la Lleialtat Santsenca

Retrobades i algunes cares noves a la 35a Assemblea General de l'SCI Catalunya. Aquest cop la cita era a Barcelona, al barri de Sants, en un espai històric recuperat fa uns mesos per a la gestió comunitària, La Lleialtat Santsenca. Compartiem espai amb el Sobtec, el tercer congrés de Sobirania Tecnològica que va aplegar moltíssima gent durant tot el matí. A l'espai reservat per l'assemblea de l'SCI ens vam anar aplegant una trentena de persones, entre voluntàries i activistes, membres de la junta i treballadores de l'entitat. 

L'assemblea va començar amb un repàs de l'any 2017, dinamitzat amb un concurs interactiu i acompanyades de la memòria d'activitats de l'any, un document que cada any té més pàgines! Aquí la podeu consultar. Vam continuar amb la part econòmica, amb el tancament de l'any i l'aprovació dels pressupostos per al 2018. 

Augmentar ingressos propis
Aquest any, després de molts anys mantenint a 40€ la quota anual de sòcies, es va aprovar la pujada de 5 €. Aquesta pujada respon a la necessitat i voluntat d'augmentar els ingressos propis de l'entitat, i també a l'aliniació amb la pujada del nivell de vida, que a l'SCI també afecta. Tot i la pujada de la quota general, mantenim l'opció reduïda (30 €) per aquelles persones que ho necessitin i així ho especifiquin. La quota de sòcies per nosaltres és una eina molt important de suport la qual ens permet continuar amb la nostra activitat a nivell local i internacional. Gràcies a totes les sòcies, doncs, podem enfortir el projecte, seguir promovent el voluntariat internacional i arribar a més gent, treballar per la construcció d'una pau justa i duradora i per l'intercanvi entre pobles i persones. 

Presentació i projectes dels grups locals
Els grups d'activistes locals van explicar les activitats i projectes desenvolupats durant el 2017 i van avançar les idees per aquest 2018, algunes d'elles ja en marxa! El grup de justícia climàtica està treballant en crear una xarxa de projectes de permacultura a Catalunya per fer-ne difusió i promoció, el grup de Ravalució continua fent la seva tasca contra els estereotips i a través de la participació al barri del Raval, el grup Midicat té un club de lectura sobre la Mediterrània entre mans, la borsa de formadores està en plena forma i amb la idea de participar més enllà de les formacions de voluntàries i dinamitzar altres espais de l'entitat, així com autoformar-se en diversos temes, i el grup d'Akelarre Violeta organitza una trobada oberta per reactivar el grup aquest proper any. Va ser un moment de molta energia i motivació.

Noves incorporacions a la junta
En aquesta AGO vam tenir la sort de tenir tres candidatures noves a la junta de l'SCI! Totes elles van ser aprovades, com també es va aprovar l'actual junta, que segueix en la seva totalitat. Moltes d'elles no hi van poder ser, però ens van fer arribar les seves paraules amb un escrit, o bé amb un vídeo. Ara doncs, comptarem amb una junta formada per 10 dones: Aina Barceló, Bàrbara Casas, Ingrid Danckaerts, Teresa Finez, Clara Giberga, Carla Longares, Marta Palau (integrants fins ara), Pilar Diaz, Marianna Espinos i Mar Millet (noves incorporacions). Estem molt contentes de comptar amb una junta nombrosa i potent com la que tenim! 

Pla estratègic 2018-2020 i debat base social
Abans i després de dinar van tenir lloc els espais de debat. El primer, per fer aportacions sobre el pla estratègic de l'entitat, que ja havia tingut dos trobades obertes prèvies a La Vaqueria de l'SCI durant el mes de febrer. Vam dividir el debat en 4 eixos de treball: Voluntariat internacional, Educació per la Pau, Sensibilització i incidència i Gestió interna de l'entitat. Properament la comissió encarregada del pla estratègic redactarà el document que haurà de ser aprovat en una assemblea extraordinària abans de l'estiu. La segona part del debat, feta després d'una boníssima fideuà de Barrinar Cap a la Sostenibilitat, va consistir en abordar la situació de la base social i en pensar conjuntament com podem emfortir-la. Van sortir moltes idees que també es recolliran per acabar de tancar un protocol sobre la base social en l'assemblea extraordinària.

En general va ser una Assemblea molt maca, acollidora i amb molta participació de les voluntàries! Agraïm profundament la vostra presència i les vostres idees, comentaris i motivació. Amb vosaltres, l'SCI Catalunya té sentit! Fins a la propera!

 

Assemblea General SCI Catalunya 2018