Obrim la Borsa Entre[terres] de l’SCI. Participa-hi!

Obrim la Borsa Entre[terres] de l’SCI. Participa-hi!

Reobrim la borsa de formadores de la guia educativa EntreTerres! Cerquem persones per realitzar tallers i unir-se al grup local sobre migracions a la mediterrània

Els darrers mesos, la borsa hem fet un esforç d’actualització i ampliació dels continguts i activitats recollits a la guia EntreTerres i és el moment de fer-los arribar a més gent amb voluntat de transformació. Per això, cerquem voluntàries motivades per preparar i realitzar tallers a centres educatius i espais no formals i per participar en el grup local d’activistes de l’SCI sobre migracions a la mediterrània.

Què és el grup d’EntreTerres?

És un grup de l’SCI Catalunya que treballa les migracions a la Mediterrània. Ens reunim periòdicament per compartir coneixements i experiències, formar-nos col·lectivament i rebre formacions d’expertes externes relacionades amb les temàtiques que volem reforçar. Com a membres de la borsa, tenim el compromís d’impartir tallers a espais educatius (tant d’educació formal com no formal) per a joves i infants de diversos grups d’edat. Els tallers prenen com a base la guia educativa EntreTerres que va ser elaborada durant el 2016 conjuntament amb Stop Maremortum i Edu Xarxa i que ha estat actualitzada aquest 2020.

T’animes a participar en la borsa?

En un context com l’actual es fa molt necessari cercar i elaborar eines per tal de reflexionar sobre les migracions i el refugi des d’una perspectiva transformadora i antiracista per poder combatre el discurs de l’odi i de la xenofòbia. La guia educativa EntreTerres és una més de les eines que algunes entitats estem posant a l’abast de professorat i educadores en el lleure. Un dels objectius d’aquest material és facilitar el debat i l’anàlisi acurats sobre les causes darrere el fet migratori i la vulneració de DDHHs que pateixen les persones migrants dels pobles del sud de la mediterrània. Amb un enfocament de gènere i basat en drets humans (EGiBDH), pretenem promoure el pensament crític, la interseccionalitat i la construcció d’alternatives.

Busquem persones amb:

 • Experiència i/o coneixement de l’àmbit associatiu
 • Experiència en dinamització de grups
 • Bon nivell de català o castellà
 • Habilitats socials i comunicatives
 • Experiència en educació no formal
 • Ganes i il·lusió per treballar en migracions amb perspectiva transformadora

I es valorarà:

 • Formació en l’àmbit social
 • Participació associativa i en moviments socials a nivell personal
 • Coneixement en migracions, refugi, antiracisme, gènere, etc

Com puc formar part de la borsa?

1/ Inscriu-te i assisteix a les formacions

Per formar part de la borsa d’EntreTerres, és imprescindible que realitzis una formació. T’has d’inscriure en aquest formulari. Un cop t’hagis inscrit, et farem arribar més informació sobre les sessions, l’enllaç perquè et connectis, materials per treballar, etc. Afanya’t, tens fins al 10 de febrer per inscriure’t!

Aquesta formació està dividida en 6 sessions online en 3 divendres a la tarda de 17h a 20h i 3 dissabtes al matí de 10h a 14h, els dies 19, 20, 26 i 27 de febrer, i el 5 i 6 de març. Si no poguessis assistir a alguna de les formacions, avisa’ns per correu electrònic.

Continguts de la formació:

 • Facilitació, dinamització de grups i metodologies participatives
 • Aproximació teòrica a les migracions a la Mediterrània
 • Antiracisme
 • Perspectiva de gènere
 • Dinamització d’activitats de la guia Entre[terres]

2/ Participa en el grup d’Entre Terres!

Un cop hagis realitzat la formació, ja pots passar a formar part del grup d’EntreTerres! Formar part del grup implica assumir la planificació, dinamització i avaluació dels tallers i formacions sol·licitades per centres i espais educatius, en base a la disponibilitat personal. A banda, les persones membres de la borsa es comprometen a reunir-se mensualment amb la resta del grup i la persona tècnica referent de l’SCI per tal de fer seguiment del funcionament del grup, així com planificar i dissenyar altres activitats d’interès, com campanyes d’incidència política, formacions internes i treball en xarxa amb altres entitats i col·lectius que treballen la temàtica.

Depenent de les formacions que sorgeixin hi ha possibilitat de remuneració en alguns casos segons els criteris de remuneració de tallers de l’entitat i tal com s’acordi col·lectivament entre les membres de la borsa i l’SCI.

Inscriu-t’hi!

Omple el formulari per assistir a les formacions! Nosaltres et farem arribar més informació sobre les sessions, l’enllaç perquè et connectis, materials per treballar, etc. Afanya’t, tens fins al 10 de febrer per inscriure’t!