Obrim la borsa de formadores de l’SCI!

Obrim la borsa de formadores de l’SCI!

La borsa de formadores et dóna l’oportunitat de conèixer a fons l’SCI i el seu discurs, formar-te, formar i dinamitzar espais de coneixement compartit. Busquem 10 voluntàries per unir-s’hi!

Tens coneixements sobre educació no formal? T’interessa la cultura de pau? Participa a la Borsa de formadores! Els propers 9 i 11 d’abril organitzem una formació oberta a La Vaqueria de l’SCI (C/ del Carme, 95, baixos Bcn) a noves voluntàries que vulguin formar part de la Borsa de formadores, el grup que s’encarrega de dinamitzar principalment les formacions de camps, de coordinadores i d’aprofundiment nord-sud.

A banda, ens autoformem en les temàtiques que ens interessen i participem també d’altres espais formatius i de presa de decisions de l’entitat. Les tasques que fa la borsa són voluntàries, sense remuneració.

Procés de creació de la borsa:

1/ Convocatòria oberta i selecció
En aquesta convocatòria obrim 10 places com a màxim. Algunes característiques que valorem són:

Coneixement i participació associativa i en moviments socials
Experiència en facilitació i dinamització de grups
Habilitats socials i comunicatives
Experiència en educació no formal
Coneixement i experiència en educació per la pau
Coneixement i experiència en voluntariat internacional
Disponibilitat per sumar-se a les reunions mensuals del grup i almenys a dues formacions de camps

Però ei, no tens tooot el que demanem no pateixis, sobretot volem a gent amb moltes ganes de participar i d’aprendre!

2/ Formació per a formadores

Un cop seleccionada la borsa es faran dues trobades formatives els dies 9 i 11 d’abril de 18:30 a 20:30h on es treballaran temes relacionats amb:

Facilitació, dinamització de grups i metodologies participatives.
Aspectes relacionats amb el discurs de l’SCI: justícia global, anàlisi crítica de la realitat, cultura de pau, participació local – global i associacionisme, drets humans, transformació social, educació per la pau, interculturalitat, etc.

És obligatori participar a les trobades formatives, ja que a banda de tractar-se d’un espai formatiu, també serà l’espai perquè les activistes noves s’incorporin al grup i coneguin a la resta de persones que hi participen.

3/ Experiència pràctica

La borsa de formadores s’encarrega de realitzar les formacions per a les persones voluntàries de l’entitat. Les noves persones que s’incorporin a la borsa, participaran de l’equip de formació juntament amb la borsa de formadores actual.

– Per poder entrar a la borsa, cada persona s’ha de comprometre a participar d’un mínim d’una formació de camps de voluntariat a escollir entre el 25-26 de maig a Cambrils (Baix Camp) i el 6-7 de juliol a Llinars del Vallès (Vallès Oriental). També hi ha dues formacions d’aprofundiment el 15 de juny i el 13 de juliol a Barcelona, per les quals també preguntarem la disponibilitat.

Funcionament de la borsa de formadors/es

La participació en aquestes formacions es fa de manera voluntària (no remunerada) seguint el nostre model associatiu i de base. El grup es reuneix generalment un cop al mes.

Hi estàs interessat/da?

Omple aquest formulari el més aviat possible! Si tens qualsevol dubte, pregunta’ns a participacio@scicat.org. Durant la següent setmana revisarem totes les candidatures i us direm alguna cosa.