Vols ser formador/a de l’SCI? Apunta’t a la borsa!

Vols ser formador/a de l’SCI? Apunta’t a la borsa!

Per primer cop, l’SCI obre una borsa amb l’objectiu de crear un grup permanent en el temps de formadors/es voluntàries que puguin participar en les activitats formatives de l’SCI. 

Des de dins la borsa, surt l’oportunitat de conèixer a fons l’SCI i els seu discurs, així com també, formar-se. A més, també hi ha l’oportunitat de dinamitzar espais de coneixement compartit que formen part de l’itinerari formatiu de l’SCI i que impulsa l’engranatge de transformació social de l’entitat.

Formar part de la borsa de formadors/es de l’SCI implicaria formar part de l’equip que planifica i implementa diverses activitats formatives de l’entitat. Us en llistem algunes a continuació:

·         Formació per a voluntàries de camps de voluntariat (Nord i Sud)
·         Formació per a voluntàries de llarga durada (LTV i EVS)
·         Formació per a coordinadores de camps de voluntariat
·         Curs “Conflictologia i transformació social”
L’equip de formació està conformat per persones de l’equip tècnic i la junta de l’entitat així com per voluntàries dels grups locals. De forma puntual i per sessions especialitzades, es compta amb ponents externes.

Procés de creació de la borsa:

1/ Convocatòria oberta i selecció
En aquesta convocatòria obrim 10 places. I busquem persones amb:

·         Experiència i/o coneixement de l’àmbit associatiu
·         Experiència en dinamització de grups
·         Bon nivell de català i anglès
·         Habilitats socials i comunicatives
·         Experiència en educació no formal
I es valorarà:
·         Formació en l’àmbit social
·         Participació associativa i en moviments socials a nivell personal
·         Coneixement i experiència en educació per la pau i el desenvolupament i/o en voluntariat internacional

2/ Formació de formadors/es
 
Un cop seleccionada la borsa, el nostre objectiu és acompanyar aquestes persones en un itinerari formatiu vivencial i continu en:  
·         Facilitació, dinamització de grups i metodologies participatives.
·         Aspectes relacionats al discurs de l’SCI: justícia global,  anàlisi crítica de la realitat, cultura de pau, participació local – global i associacionisme, drets humans, transformació social, educació per la pau, interculturalitat, etc).
 
Les dates de les formacions es definiran segons la disponibilitat de la borsa.
 
3/ Experiència pràctica
Experiència pràctica des de la vivencialitat de ser formadors/es i facilitadors/es de diferents formacions que l’SCI fa pels seus voluntaris/es i base social.  
Per poder entrar a la borsa, cada persona de la borsa s’haurà de comprometre a participar d’un mínim de 2 formacions (a escollir entre: 25/26 d’abril, 16/17 de maig, 20/21 de juny, 4/5 de juliol, 18/19 de juliol).
 
4/ Engegada de la borsa de formadors/es
Un cop finalitzat l’itinerari formatiu inicial, a totes aquestes persones se’ls donarà un certificat de participació en la formació de formadors/es i també com a membres de la borsa.
A banda de l’itinerari formatiu inicial, oferim formació contínua en formacions organitzades per altres entitats i/o formacions i seminaris internacionals…

Funcionament de la borsa de formadors/es
La participació en aquestes formacions es fa de manera voluntària seguint el nostre model associatiu i de base. Cal especificar, però, que les persones de la borsa tindran més opcions de poder optar a ser formador/es remunerats/des quan fem crides per a seminaris internacionals que organitzem a casa nostra.
La formació també és oberta per aquelles persones que viuen fora de Barcelona, en aquest cas es buscaran vies alternatives per poder seguir el programa de formacions.  
 
Estàs interessat/da?
Omple aquest formulari i envia’ns el teu currículum abans del 8 de març a voluntariat@sci-cat.org. Durant la següent setmana revisarem totes les candidatures i us direm alguna cosa abans de l’11 de març.