Palestina i Jordània: projectes EVS al sud de la Mediterrània

Palestina i Jordània: projectes EVS al sud de la Mediterrània

Dos projectes, l'un a Haifa (Palestina del 48) i l'altre a Amman (Jordània) cerquen tres persones voluntària per donar suport a la seva activitat durant 6 mesos. 

Aquesta tardor començaran uns projectes de Servei de Voluntariat Europeu molt especials que que tindran lloc a Palestina i Jordània. Tots ells estan encarats a enfortir la societat civil a través del treball amb el voluntariat local i de l'acollida i enviament de voluntaris i voluntàries internacionals. El voluntariat internacional és una font d’experiència i aprenentatge vivencial, i  incita a la reflexió teòrica però també a la introspecció i qüestionament de les pròpies maneres de viure i habitar el món. A la vegada, és una forma de donar suport a projectes locals, a través de la solidaritat internacional i conèixer de primera mà les situacions dels pobles veïns de la Mediterrània. 

A Palestina, organitzem el projecte conjuntament amb Baladna Youth Association, entitat sòcia de l'SCI, amb una trajectòria de diversos anys de col·laboració mutua.

Baladna significa "la nostra terra" en àrab. És una organització juvenil palestina que treballa amb els i les joves de la zona del 48. El seu objectiu és doble: acompanyar un procés de presa de consciència crítica sobre la identitat palestina per tal d’afrontar la discriminació i la marginació de la comunitat palestina a Israel; fomentar el rol actiu dels i les joves en la defensa dels seus drets com a palestins/es.

Des de la seva fundació l'any 2001, desenes de milers de joves han participat en programes de formació de lideratge juvenil, educació cultural i mitjans de comunicació. L’objectiu d’aquests programes educatius i de foment de l’activisme és la comprensió i aplicació dels principis de la democràcia, la igualtat de gènere, els drets humans, el pluralisme i la tolerància en relació amb la comprensió crítica de la història cultura i problemàtiques del poble de Palestina (a la zona del 48, a CisJordània, Gaza i a la Diàspora).

Baladna cerca una persona voluntària per donar suport al seu projecte. Els objectius seran: 

  • Apoderar als i les joves i crear estratègies en l’àmbit de l’educació per la pau, la democràcia i els drets humans a través de trobades, formacions i activitats amb joves arreu del territori palestí per mostrar la història i fomentar la identitat.
  • Treballar la interculturalitat en comunitats rurals, dinamitzant activitats i formacions locals, a més d’un camp de voluntariat de descoberta i col·laboració entre comunitats.
  • Mostrar els avantatges del voluntariat local i internacional i promoure oportunitats per als ciutadans locals, exposant-les com a eines de construcció de pau i fent ressò de l’activitat de l’entitat a través de les xarxes socials.
  • Cooperar entre organitzacions i coordinar activitats conjuntes per enfortir la xarxa a Palestina.

Més informació: https://www.facebook.com/BaladnaYouth
Durada i lloc:  Novembre 2018 a abril 2019 a Haifa. 
Places disponibles: 1

A Jordània, el projecte l'organitzem amb I-Dare for Sustainable Development, entitat sòcia de l'SCI. I-Dare és una organització sense ànim de lucre situada a Jordània. I-Dare creu en la joventut com un potencial de canvi i transformació cap a una societat més justa a nivell social, economic i polític. Per aquest motiu, dedica la seva activitat a l’apoderament de la població jove per tal que participin de la transformació positiva de les seves comunitats.

I-Dare cerca dues persones voluntàries per participar del seu projecte, que té per objectius:

  • Apoderar els i les joves i crear estratègies en l’àmbit de l’educació per la pau col·laborant en activitats i formacions per a joves organitzades per l’entitat.
  • Treballar la cultura de pau i desenvolupar campanyes de sensibilització a través de les eines comunicatives, la gestió de les xarxes socials i de campanyes contra el discurs de l’odi.
  • Mostrar els avantatges del voluntariat local i internacional i promoure oportunitats per als ciutadans locals, exposant-les com a eines de construcción de pau i fent ressò de les activitats per les xarxes.

Més informació: https://www.facebook.com/idareorg1/ i en aquest enllaç!
Durada i lloc: Desembre 2018 – maig 2019 a Amman. 
Places disponibles: 2

Si t'interessa algun d'aquests dos projectes omple aquest formulari i envia'ns la teva carta de motivació i CV en anglès a longterm@sci-cat.org abans de l'11 de setembre. 

Durant l'agost no podrem contestar correus ni trucades sobre aquest tema.