Participa a l’intercanvi juvenil ‘Digital Equality: Fighting Gender Discrimination and LGBTQ+Phobia’ a Itàlia!

Participa a l’intercanvi juvenil ‘Digital Equality: Fighting Gender Discrimination and LGBTQ+Phobia’ a Itàlia!

Busquem quatre participants de 18 a 29 anys per l’intercanvi juvenil ‘Digital Equality: Fighting Gender Discrimination and LGBTQ+ Phobia through media’ que tindrà lloc a Roma del 8 al 17 de juny

Per participar dels seminaris o formacions internacionals només cal que et facis sòcia de l’SCI Catalunya. Les despeses del transport i l’allotjament corren a càrrec del projecte.

Estem buscant quatre participants per l’intercanvi juvenil ‘Digital Equality: Fighting Gender Discrimination and LGBTQ+ Phobia’ que tindrà lloc del 8 al 17 de juny de 2025 en el bell indret anomenat “La Città dell’Utopia” ubicat a Roma.

Sobre el projecte

L’intercanvi juvenil “Digital Equality: Fighting Gender Discrimination and LGBTQ+ Phobia throug Media” té com a objectiu combatre la desigualtat de gènere i la discriminació contra la comunitat LGBTQI+ mitjançant l’ús de les xarxes socials.

Un total de 20 participants d’Espanya, Portugal, Itàlia i Turquia desenvoluparan habilitats per convertir-se en promotors actius de la igualtat de gènere i els drets LGBTQI+ aprenent a utilitzar les xarxes socials com a eines per a la sensibilització, la lluita contra el discurs de l’odi i el rebuig de les notícies falses.

Aquest intercanvi oferirà una plataforma perquè joves activistes desenvolupin estratègies de comunicació ètica i construeixin campanyes socials que promoguin la igualtat i desafiïn biaixos relacionats amb el gènere i l’orientació sexual.

Activitats del projecte

Els participants exploraran diversos aspectes de la comunicació mediàtica a través de tallers interactius i activitats pràctiques. Les activitats clau inclouen:

– Taller d’alfabetització de Mitjans: Analitzar críticament les representacions dels mitjans de gènere i les persones LGBTQI+, mostrant exemples de campanyes inclusives i discriminatòries. Possible implicació de Non Una Di Meno.
– Exposició silenciosa: Una activitat que anima els participants a passejar per una exposició fotogràfica, reflexionar sobre les imatges i discutir les seves respostes emocionals i intel·lectuals en petits grups abans de presentar-se al grup més gran.
– Creació de campanyes de xarxes socials: Els equips dissenyaran campanyes socials relacionades amb temes de gènere i LGBTQI+ utilitzant eines com vídeos, TikToks, històries, articles, fotos, cartells i infografies. Els rols s’assignaran dins dels equips, i les campanyes es completaran durant el projecte i es presentaran a l’esdeveniment final.
– Taller de storytelling: Sessions sobre la construcció de narratives que desafiïn els estereotips de gènere i promoguin els drets humans a través de plataformes digitals.
– Taller de vídeo i fotografia: Aprendre tècniques per crear continguts visuals impactants que transmetin missatges d’inclusivitat i igualtat.
– Nit Intercultural: Els participants compartiran productes típics dels seus països (snacks, galetes, begudes) tenint en compte les diverses nacionalitats implicades.
– Sessions de reflexió: Moments estructurats perquè els participants discuteixin com poden aplicar les habilitats apreses a les seves comunitats i organitzacions.

Requisits

– Major de 18 anys
– Interès, motivació i voluntat de seguir el projecte des del seu inici fins al seu final
– Interessat en la creació de continguts, xarxes socials i temes relacionats amb la igualtat de gènere i la comunitat LGBTQ+
– Capaç de comunicar-se en anglès (la llengua de treball de l’intercanvi)
– Actitud positiva, proactiva i de ment oberta
– Molt pacient, tolerant i de mentalitat oberta
– Respectuosos amb els estils de vida diversos (alimentació vegetariana, allotjament bàsic compartit)
– Capacitat de treball en equip i disposat a contribuir a la vida comunitària
– Resident en algun dels països participants: Turquia, Itàlia, Portugal o Espanya.

Aplicació

Si estàs interessada a participar, omple aquest FORMULARI fins al 20 d’abril de 2025 com a màxim. Per a qualsevol pregunta o dubte, podeu escriure a comunicazione@sci-italia.it