Participa de la setmana d’activisme pel dret a l’habitatge, l’alimentació i una vida sostenible!

Participa de la setmana d’activisme pel dret a l’habitatge, l’alimentació i una vida sostenible!

La Peace Action Week acull, del 4 al 13 de setembre, una trobada internacional en col·laboració amb la PAH i Can Masdeu, entre d'altres projectes.

La Peace Action Week serà un esdeveniment on volem reunir activistes i voluntaris locals involucrats en la temàtica dels drets humans, i especialment en relació amb el tema de l'alimentació i l'habitatge, de diversos països d'Europa. L’objectiu de la trobada és desenvolupar un procés d’aprenentatge que ens permeti  i adquirir:

– comprensió de la situació dels drets humans a Europa;
– intercanvi d'experiències i coneixements entre experts i participants;
– habilitats per a l'activisme i la sensibilització;
– experiència en l'organització d'activitats de sensibilització.

La part de formació es basa en la idea que cada persona (com es reconeix en la Carta Universal dels Drets Humans) té el dret a la igualtat, a la llibertat i a una vida digna; que els ciutadans puguin treballar junts per promoure aquests drets i que les institucions tenen la responsabilitat de garantir aquests drets davant altres privilegis socials.

El procés d'aprenentatge inclourà un recorregut des de temes generals (com els drets humans) fins a temàtiques més específiques, com ara el dret a l'habitatge, el dret a l'alimentació o la sobirania alimentària, utilitzant metodologies basades en l'educació no formal, en els intercanvis entre els participants (actius en la temàtica dels seus països), i amb els actors rellevants en l'àmbit de Catalunya.

La Peace Week de Barcelon,a organitzada per SCI Catalunya, inclourà la descoberta de 2 moviments socials diferents que lluiten pel dret a l'habitatge i l'alimentació.

blankEn primer lloc, anirem a cooperar amb la PAH, el moviment anti-desnonaments que ha adquirit una gran rellevància en els últims anys, quan amb l'auge de la crisi, centenars de milers de famílies han estat desallotjades. La PAH s'ha convertit en un símbol de resistència a Espanya, de l'organització ciutadana per lluitar contra la injustícia que ve de les institucions i el sector privat. Amb ells col·laborarem en activitats seves i amb el bloc de La Bordeta.

També treballarem amb Can Masdeu, una casa ocupa històrica de Barcelona. Fa anys els seus promotors van optar per alliberar aquesta casa abandonada en els límits entre la ciutat i elparc natural de Collserola, i vanblank començar a dinamitzar l'espai, donant la benvinguda vells i joves per treballar en els seus jardins, conrear aliments ecològics i contribuir a un estil de vida sostenible.

L'allotjament es repartirà entre el bloc de La Bordeta de la PAH i en tendes a Can Masdeu.

Vols col·laborar en la trobada? Podràs participar en algunes accions i activitats obertes de la Peace Week o també pots participar donant suport en l'organització d'aquesta. Per fer-ho envia un correu a gestio@sci-cat.org.