Participa al II Fòrum Internacional Youth Act!

Fòrum Internacional Youth Act

La segona edició del Fòrum Internacional Youth Act! tindrà lloc a Barcelona del 13 al 17 de juny del 2022 i reunirà joves d’arreu de la Mediterrània per teixir estratègies de resistència comunes. Participa-hi!

Youth Act! és un projecte liderat per SCI Catalunya i el CJB que va començar l’any 2021 amb l’objectiu de fomentar debats, discussions i accions entre la joventut de tot el món. Considerem que ‘Youth Act!’ és un gran paraigua sota el qual organitzem diferents tipus d’activitats, tant locals com internacionals, per tal de promoure la participació activa i l’organització juvenil en diferents fronts o àmbits. En fer-ho, pretenem contribuir a les lluites globals reforçant i connectant el paper i les accions liderades per joves activistes en diferents llocs del món.

II Fòrum Internacional Youth Act!: “La joventut mediterrània construint estratègies comunes”

Aquest Fòrum Internacional consistirà en una setmana de treball intens en la qual unes 20 activistes de diferents països mediterranis i 20 activistes locals més participaran en un programa d’activitats que inclou formacions, sessions d’estratègia facilitada, visites a organitzacions locals, participació en actes públics i activitats de lleure, entre d’altres. Per a més detalls, consulteu el nostre programa provisional a la CRIDA DE PARTICIPANTS. També busquem coordinadores! Si t’hi animes escriu-nos a global@scicat.org.

Aquest fòrum està pensat com una oportunitat en què activistes de diferents territoris de la regió mediterrània, compromeses amb diferents lluites relacionades amb la justícia global, tindran l’oportunitat de connectar entre elles, intercanviar experiències, treballar i compartir bones pràctiques, debatre i construir. A més, desenvoluparan estratègies compartides per afavorir la transformació social des d’una perspectiva juvenil mediterrània. Totes les sessions seran dinamitzades per expertes en diferents àmbits i de diverses organitzacions, tant d’àmbit local com internacional.

Objectius d’aquest fòrum:

  • Connectar activistes i organitzacions de diferents països de l’àrea mediterrània.
  • Conèixer i estar al dia sobre la lluita per la justícia social a la regió
  • Treballar sobre com crear, desenvolupar i aplicar eines i estratègies comunes/compartides
  • Visibilitzar els objectius, els reptes i les amenaces als quals s’enfronta el jovent activista pels drets humans a la regió
  • Dissenyar i posar en marxa campanyes de comunicació comunes de sensibilització

Perfil dels participants
Qualsevol persona interessada en la justícia global i/o implicada en moviments socials com els feminismes, la justícia climàtica, els drets humans de les persones migrants i refugiades, els drets de les persones, la justícia social, etc., és benvinguda. Valorem especialment -i donarem prioritat- als participants que ja estan activament implicats en organitzacions o moviments socials del seu territori. Això es deu al fet que esperem que la feina feta al fòrum sigui útil i tingui continuïtat als seus respectius territoris.

Com hi participo?
Has d’omplir aquest formulari i escriure una carta de presentació el més aviat possible. També busquem coordinadores! Si t’hi animes escriu-nos a global@scicat.org.

Si tens qualsevol dubte pots llegir la CRIDA DE PARTICIPANTS o contactar amb nosaltres a global@scicat.org (Max) o global@cjb.cat (Jordi).